AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Novom Pazaru da su "sportisti i mladi blago tog grada i Srbije".

Na otvaranju "Malog sajma sporta" u dvorani Pendik, Udovičić je kazao da će se država truditi da poboljša sportsku infrastrukturu kako bi Novi Pazar i u budućnosti mogao da se ponosi rezultatima svojih sportista.

- Za ponos je to što Novi Pazar ima četiri superligaške ekipe u kolektivnim sportovima, ali i sjajne takmičare u pojedinačnim, osvajače medalja na nacionalnim, balkanskim, evropskim i svetskim nadmetanjima - rekao je Uodvičić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je da državni organi i lokalna samouprava odlično saradjuju kako bi sportisti imali što bolje uslove.

- Radimo maksimalno kako biste vi što lakše osvajali medalje. Država mnogo ulaže u sport, a na svima nama je da to opravdamo medaljama sa velikih takmičenja - kazao je Štefanek.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković rekao je da je Novi Pazar sredina koja prepoznaje važnost sporta, o čemu najbolje govore postignuti rezultati.

- Naš savez zajedno sa Ministarstvom sporta realizuje brojne akcije i programe namenjene najmladjima jer nam je svima cilj da vam obezbedimo adekvatne uslove za trening i bavljenje fizičkim aktivnostima - dodao je Tanasković.

Gradonačelnik Novog Pazara ocenio je da je 2018. godina najuspešnija u istoriji sporta u ovom gradu i da se isplatilo ulaganje lokalne samouprave u infrastrukturu i sportiste.

- Ništa od ovoga ne bi bilo bez saradnje sa Ministarstvom i Sportskim savezom Srbije. Naša je obaveza da nastavimo ulaganje u sport i da izdvajamo još više sredstava iz budžeta. Vi to zaslužujete jer ste najbolji ambasadori Novog Pazara i naše zemlje - kazao je Biševac.

"Malom sajmu sporta" prisustvovali su članovi svih ekipa u Novom Pazaru, a na tribinama je bilo nekoliko stotina osnovaca.

Direktorima obrazovnih ustanova nakon ceremonije svečanog otvaranja uručeni su sportski rekviziti.

#Novi Pazar

#Vanja Udovičić

'