AKTUELNO

Vozač Ferarija Sebastijan Fetel ostvario je najbolje vreme na današnjem drugom treningu uoči predstojeće Velike nagrade Italije u šampionatu Formule jedan.

Njegov timski kolega Kimi Raikonen imao je 270 hiljaditinki lošije vreme, dok je aktuelni svetski šampion i vodeći u generalnom plasmanu Luis Hamilton imao zaostatak od 287 hiljaditih delova sekunde.

Nemac je tako na najbolji način uspeo da se vrati, pošto je jutrašnji prvi trening prerano završio zbog okretanja i udaranja u gumenu bankinu u krivini Parabolika

Drugi trening obeležio je nesreća vozača Markusa Zaubera, ali Šveđanin, na sreću, nije teže povređen. On je na pravcu pri brzini od 350 kilometara na sat izgubio kontrolu nad vozilom, četiri puta se okrenuo na stazi i udario u bankinu.

Erikson je bolid uspeo da napusti bez pomoći, te je peške otišao do garaže i usput s osmehom na licu pozdravljao publiku koja ga je bodrila.

Prvi trening, vožen po kiši, pripao je vozaču Fors Indije Serhiju Peresu.

Kvalifikacije će biti održane sutra od 15.00, dok je trka za Veliku nagradu Italije zakazana za nedelju od 15.10 na stazi Monca.

#Formula 1

#Sebastijan Fetel

'