AKTUELNO

Svečanost je organizovana povodom "Dana vaterpola".

Najuspešnija godina kada je reč o srpskom vaterpolu krunisana je dodelom priznanja i proslavom Vaterpolo saveza Srbije u beogradskom hotelu "M".

Pored reprezentativaca Srbije, članova stručnog štaba, mnogobrojnih sponzora, proslavi je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je primio zahvalnicu od Saveza.

Foto: Pink.rs

- Drago mi je ovo priznanje. Ja govorim srpskim jezikom, koji je jedan od najbogatijih, a čini mi se da bi trebalo izmisliti jednu novu reč kojom bi se vrednovali uspesi vaterpolo reprezenzacije. I kad mnogi drugi igraju i takmiče se, mi strepimo za rezultate, a kod vaterpolista strepimo samo da li će biti prvi. Mislim da je ova godina bila izuzetno teška. Sve vaše pobede su mi bile drage - rekao je Tomislav Nikolić.

On je ispričao i jednu anegdotu sa Evropskog prvenstva u Budimpešti od pre dve godine.

Foto: Pink.rs

- Finale Evropskog prvenstva se igralo u Budimpešti i predsednik Mađarske me pozvao da gledamo finale u kojem smo igrali protiv njih. Verovatno je želeo da se raduje, a da ja budem prisutan tu. Međutim, na poluvremenu mi je čestitao i nekoliko puta je izlazio i ulazio na tribine. Naši momci su bili superiorni i bolji.

Predsednik je istakao da vaterpolisiti narodu donose sreću i radost i poželeo im je da tako nastave i u budućnosti.

- Molim vas da u ime svih građana nastavite to. To nas podiže. I da smo najbogatiji na svetu mi bismo bili, i da smo najsiromašniji na svetu bili bismo najsrećniji. I uvek kada igrate mislite na to. Sve najlepše vam želim i mnogo sreće u narednoj godini - zaključio je Nikolić.

Foto: Pink.rs

Na svečanosti nagrade su primili i brojni sponzori koji su pomogli Savezu i vaterpolistima da dosegnu zvezde.

Prisutnima se obratio i predsednik Vaterpolo saveza Srbije Milorad Krivokapić.

- Ova godina je za ponos svih. Pre godinu dana na ovom mestu konstatovali smo da je 2015. godina najuspešnija u istoriji kada je reč u vaterpolu. Međutim, ova godina nije zabeležena u istoriji našeg sporta. Ostvarili smo sve sportske sne - rekao je Krivokapić podsetivši na sve uspehe iz 2016 godine.

Nagradu su primili i vatrpolisti Srbije koje večeras od 18 časova očekuje meč protiv Tima sveta.

N. Petričević

#Milorad Krivokapić

#Slobodan Nikić

#Tomislav Nikolić

#vaterpolo

#Živko Gocić

'