AKTUELNO

Novi-stari šampioni Evrope, vaterpolisti Srbije, i 17-godišnja srpska teniserka Olga Danilović, nakon što je u Moskvi osvojila prvi WTA trofej u karijeri, proslaviće večeras uspehe na balkonu Skupštine Beograda.

- Ovo je tradicionalna proslava koja predstavlja dodatni motiv sportistima kada se bore za svoju zemlju. Znaju da ih čeka 'Balkon' i ogroman broj građana ispred Skupštine grada Beograda. Od te tradicija koja traje decenijama ne želimo da odustanemo - poručio je predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

On je pozvao sve one koji su večeras u mogućnosti da se pridruže proslavi, dodajući da se očekuje dobra zabava koja će početi u 19:30, nastupom DJ-eva.

Vaterpolisti će na najpoznatiju terasu u prestonici izaći u 20:15 časova, a pola sata pre toga očekuje se nastup Marine Visković, dodao je Nikodijević.

- Očekujem da dođe veliki broj Beograđana. Biće to jedna velika žurka. U svakom slučaju naši zlatni vaterpolisti i Olga Danilović su zaslužili jedan spektakularan doček - rekao je predsednik Skupštine grada.

Navodeći da vaterpolisti pišu novu istoriju beogradskog sporta i da Olga Danilović pomera granice u ženskom tenisu, Nikodijević je rekao da očekuje da će ovakvih dočeka biti još mnogo.

Pre nego što sportiste pozdrave navijači za njih će biti organizovan svečani prijem u Starom dvoru, a vaterpolisti, koji su u Barseloni postali prvaci Evrope, i Danilović nakon prijema će se obratiti Beograđanima sa "šampionskog balkona".

Srpski vaterpolisti pobedili su juče u finalu Španiju posle peteraca 12:10 i četvrti put u nizu postali prvaci Evrope, dok je Danilović dan kasnije u borbi za trofej savladala Ruskinju Anastasiju Potapovu 7:5, 6:7 (1:7), 6:4 i postala prva u istoriji tenisa kojoj je to uradila kao "srećni gubitnik".

#Doček

#Nikola Nikodijević

#vaterpolo

'