AKTUELNO

Srpski vaterpolisti Filip Filipović, Branislav Mitrović i Andrija Prlainović kažu da će Španija imati veliku podršku sa punih tribina u Barseloni, ali da znaju kako se igraju finala na velikim takmičenjima.

Srbija i Španija se sutra sastaju u borbi za titulu prvaka Evrope u reprizi finala Svetskog prvenstva u Rimu 2009, poslednjem finalu Španaca koji su "delfini" dobili posle peteraca.

- Samim tim što igraju kod kuće imaju šansu da naprave rezultat posle dugo vremena, igraju na talasima raspoloženja i tada mogu da budu preko svojih realnih mogućnosti. Treba da se zatvori kontra, da napravimo igru šest na šest, a tu su naše šanse veće. Biće manje zahtevna fizički utakmica u odnosu na Hrvatsku - rekao je Mitrović, a prenosi VSS.

Golman Srbije ističe da ne sme da se potceni, a ni preceni Španija.

- Treba da gledamo sebe, da nastavimo da igramo našu igru, a kada je tako onda možemo da se radujemo. Ambijent neće da nas poremeti. Odigrali smo poslednje dve utakmice pod tenzijom, iskusni smo - naveo je on.

Kapiten Filip Filipović dodaje da poznaje igru domaće selekcije na ovom turniru.

- Međutim, sva taktika, sve priče o adutima padaju u vodu kad počne finale. Znamo kako se igraju te utakmice - kako se pobeđuje.

Imamo lepu priliku da odbranimo titulu. Za to nam treba odbrana, a ne da mnogo razmišljamo o Špancima, mada mi je drago da su oni, a ne Italijani u finalu. Naš film je najvažniji", kaže Filipović.

I Andrija Prilanović smatra da je Srbija treba da nastavi u istom ritmu i jako u odbrani.

- Bili smo agresivni i sigurni u odbrani protiv Hrvatske, uvek na igraču sa loptom, dobro postavljeni... Da nema lakih golova u našoj mreži. Možda su Španci najbrži na turniru, imaju sjajne individualne kontre, a ostalo je na našoj strani, kvalitet, mentalna snaga, iskustvo... Igrati finale u zemlji domaćina je izazov - zaključio je Prlainović.

Finale Evropskog prvenstva Srbija - Španija igra se sutra od 22.15.

#Vaterpolo Savez Srbije

'