AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja stogodišnjice postojanja Radničkog, uz zahvalnost Dušanu Dudi Ivkoviću, Ljubinku Toši Veselinoviću, Saši Jovićeviću i Radetu Miriću, predstavnicima SD Radnički, na velikoj časti koja mu je ukazana.

Predsednik Vučić je sa delegacijom Sportskog društva Radnički razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva.

- Ovo je ogromna odgovornost i obaveza, da svojim autoritetom pomognem obnovi velikih sportskih uspeha koje je Radnički postigao na terenu - istakao je predsednik Vučić, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Foto: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Petnaest radnika raznih struka 20. aprila 1920. godine na prvom spratu Građevinsko-zanatske škole u U lici kraljice Natalije su osnovali BRSK (Beogradski radnički sportski klub), prvo radničko sportsko društvo u Srbiji.

Jedan od osnivača i prvi predsednik Radničkog je bio Ivan Krstić. U početku je imao samo fudbalsku sekciju, ali su vremenom formirane i sekcije u rvanju, boksu, šahu, stonom tenisu, biciklizmu i atletici.

U periodu do Drugog svetskog rata Radnički je imao i muzičku, dramsku, tamburašku sekciju, kao i hor. U okviru sportskog društva trenutno postoji 14 klubova, navedeno je u saopštenju.

#Aleksandar Vučić

#Sport

'