separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

Vučić pokrovitelj proslave 100 godina osnivanja Radničkog


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je danas predlog da bude počasni pokrovitelj obeležavanja stogodišnjice postojanja Radničkog, uz zahvalnost Dušanu Dudi Ivkoviću, Ljubinku Toši Veselinoviću, Saši Jovićeviću i Radetu Miriću, predstavnicima SD Radnički, na velikoj časti koja mu je ukazana.


Predsednik Vučić je sa delegacijom Sportskog društva Radnički razgovarao o obeležavanju stogodišnjice postojanja ovog društva.

- Ovo je ogromna odgovornost i obaveza, da svojim autoritetom pomognem obnovi velikih sportskih uspeha koje je Radnički postigao na terenu - istakao je predsednik Vučić, saopstila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Autor: Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike

Petnaest radnika raznih struka 20. aprila 1920. godine na prvom spratu Građevinsko-zanatske škole u U lici kraljice Natalije su osnovali BRSK (Beogradski radnički sportski klub), prvo radničko sportsko društvo u Srbiji.

Jedan od osnivača i prvi predsednik Radničkog je bio Ivan Krstić. U početku je imao samo fudbalsku sekciju, ali su vremenom formirane i sekcije u rvanju, boksu, šahu, stonom tenisu, biciklizmu i atletici.

U periodu do Drugog svetskog rata Radnički je imao i muzičku, dramsku, tamburašku sekciju, kao i hor. U okviru sportskog društva trenutno postoji 14 klubova, navedeno je u saopštenju.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti