AKTUELNO

U prvom meču je bilo 28:21.

Rukometna reprezentacija Srbije doputovala je u Povoa de Varzim gde će u četvrtak od 22 časova odigrati drugi meč baraža za Svetsko prvenstvo 2019 sa selekcijom Portugalije.

- Svi zajedno smo napravili prednost od sedam golova. Drago mi je da smo sačuvali mrežu, da smo primili samo 21 gol. Bilo je par grešaka, nekoliko kontri, kao i situacija u kojima sam mogao bolje da reagujem. Prezadovoljan sam saradnjom sa igračima. Sve u svemu, važno je da smo upisali ubedljivu pobedu i da puni samopouzdanja putujemo za Povao de Varzim. Želimo pobedu i u drugom meču - rekao je za sajt nacionalnog saveza golman Vladimir Cupara.

Šuterski potencijal Duartea, Feraža i ostalih portugalskih bekova ostao je u senci?

- Razlog tome je dobra taktika, a zatim i borbenost igrača. Svi su odigrali na 100 odsto, to se osetilo pri svakom šutu, pri svakoj akciji. Nekako je i normalno da primimo tako mali broj golova, kada sam ispred sebe imao bukvalno pit-bulove, svoje saigrače, koji su padali na glavu u svakom momentu, ne bi li otežali Portugalcima poziciju za realizaciju. Imali smo fantastičnu pripremu utakmice od strane stručnog štaba i trenirali kao jedan. Odradili smo 10 treninga za šest dana, muški i više nego profesionalno. Nema opuštanja, tako će biti sve do kraja drugog meča. Najjači smo kada smo u podređenom položaju. Veoma mi prija reprezentativno okruženje i atmosfera u timu. Ova postava je kratko zajedno, ako se uzme i EHF nedelja u aprilu, ali hemija se brzo stvorila, nema izdvajanja, svi smo jednaki i svi smo tu zbog rezultata.

Portugalci više nemaju šta da izgube?

Oni idu na sve ili ništa, a naše je da odigramo pametno. Dođu i do mene komentari da je lako pobediti Portugal. To nije istina, jer je reč o ozbiljnoj reprezentaciji. Da smo dobili sa golom razlike, pričali bi se kako je Portugal ozbiljan tim. Teško je ugoditi svima, zato se i ne obaziremo. Najbitnije je da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Nije bitno šta će oni odigrati, već ono kako se budemo postavili na terenu - zaključio je Cupara.

#Rukomet

#Svetsko prvenstvo

'