AKTUELNO

Bivši selektor reprezentacije Jugoslavije i jedan od najboljih srpskih trenera Milan Živadinović, rekao je da je viteški ako se jedan klub voli a protiv drugog ništa ružno ne kaže.

- Mene i navijači Zvezde i partizana poštuju jer ja nikada nisam, kao večiti zvezdaš jednu ružnu reč neću da kažem protiv Partizana. To je viteški, tako je nekad bilo. Hteo bih da kažem da nisu navijači krivi. Oni poštuju hrabre - istakao je Živadinović.

Foto: Printscreen

On dodaje da treba vratiti poštovanje koje je nekada postojalo među navijačima.

Marko Bulat je rekao da postoje tri kategorije navijača: huligane, navijače simpatizere kluba i ljude koji idu na utakmicu.

- Huligani idu sa namerom da se pokaže među svojima kako je naneo zlo nekom suprotnom taboru i za to se spremaju, kriju motke po žbunovima. Kada se na tribini dešavaju tuče, to je borba za neku prevlast, zato što se oko kluba vode određeni novci. Klub daje navijačima novčana sredstva it u postoji neki interes - kazao je Bulat.

Dodaje da ima sve manje iskrene ljubavi prema klubu, već samo neki interes.

Foto: Printscreen

Bivši fudbalski sudija Rako Đurović kazao je da kada bismo štete koje platimo zbog ponašanja navijača usmerili ka njima, imali bi još bolju koreografiju.

Foto: Printscreen

- Mogu reći da je u Lionu, na finalu Lige Evrope bilo skandaloznije nego na utakmicama Prtizana i Zvezde - rekao je Đurović.

Naučni saradnik Etnografskog instituta Ivan Đorđević rekao je da su navijači na prostoru bivše Jugoslavije postali jako moćna formacija.

Foto: Printscreen

- Određena vrsta uticaja koju su oni vršili je vidljiva i danas. U radu koji sam pisao sam primetio i da se fokus sa fudbala kao igre izmestio na tribune i da je mnogo često bitnije ono što se dešava na tribinama nego na terenu - naglasio je Đorđević.

#tribina

#tuča

'