AKTUELNO

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta istakao je da Srbija više nije sporedna figura u sportu na svetskoj sceni i želi da pruži svojim sportistima mogućnost da pred našom publikom ostvaruju najbolje svetske rezultate.

Udovičić je povodom Svetskog kupa u veslanju, koji je održan na Adi Ciganliji, rekao da se Srbija pokazala kao izvanredan domaćin i pokazala da je spremna da organizuje najveća svetska takmičenja.

- Ovo takmičenje je bilo posebno zato što želimo da apliciramo za Svetsko prvenstvo u veslanju 2023. godine. Kroz ovo takmičenje, koje se drugu godinu održava kod nas i okuplja preko 1000 sportista iz celog sveta, pokušali smo da na pravi način prezentujemo Beograd i Srbiju i da uđemo u taj proces za dobijanje tog velikog takmičenja - istakao je Udovičić.

Kako dodaje, Srbija više nije sporedna figura u sportu na svetskoj sceni i želi da pruži svojim sportistima mogućnost da pred našom publikom ostvaruju najbolje svetske rezultate, kao i da smo prošle godine osvojili dve medalje na Svetskom kupu.

Foto: Printscreen

- Prošle godine smo imali dve medalje, sada smo osvojili peto mesto, i ja volim da ističem da je biti četvrti, peti, sedmi na svetu, velika stvar. Miloš Vasić, zajedno sa Beđikom, nas je naučio da osvajaju evropske i svetske medalje. Imamo peh da se dosta naših povredilo - kazao je Udovičić.

Finalne trke na Adi Ciganliji posmatrali su ministar sporta Vanja Udovičić i njegova francuska koleginica Lora Flesel.

Udovičić je sa francuskom koleginicom Lorom Flesel u Palati Srbija potpisao ugovor o saradnji Francuskog instituta za sport (INSEP) i Zavoda za sport i sportsku medicinu Republike Srbije.

- Potpisali smo sporazum između dva zavoda i INSEP-a i Zavoda za sport i sportsku medicinu Republike Srbije. Mislimo da je to jako značajno. Lično smatram da će se značaj tog sporazuma osetiti tek u narednom periodu. Francuska jeste lider u organizaciji sportskog sistema, prvenstveno inovacijama. Nama je cilj da od njih učimo - rekao je Udovičić.

#Sport

#Vanja Udovičić

'