AKTUELNO

Beograd će od 1. do 3. juna biti mesto okupljanja svetske veslačke elite u borbi za odličja na prvom ovogodišnjem Svetskom kupu na Regatnoj stazi na Savskom jezeru, uz učešće prestavnika iz 42 zemlje.

Srbija broji devetoro takmičara koji će nastupiti u sedam čamaca - Marko Marjanović (skif), Miloš Vasić (skif), Aleksandar Filipović (skif), Miloš Stanojević (skif za lake veslače), Igor Djerić i Aleksandar Beđik (dubl skul), Vukašin Pivač i Dušan Slavnić (dubl skul) i Nataša Zarić i Jovana Arsić (dvojac).

Zbog povrede mišića leđa od pre tri nedelje regatu na Savskom jezeru propustiće Nenad Bediik, tako da će njegov partner iz čamca Miloš Vasić nastupiti u skifu.

- Preostali veslači su uspešno prošli pripremni period za ovo takmičenje i spremno dočekuju start trka - istakao je Nebojša Ilić, koordinator programa za seniore i seniore do 23 godine.

Dušan Kovačević, koordinator programa za žensko veslanje, izrazio je zadovoljstvo što će Srbija na ovako velikom takmičenju imati žensku posadu što je, kao je istakao, dobra stvar za afirmaciju ženskog veslanja u našoj zemlji.

- Arsićeva i Zarićeva nastupiće na Svetskom kupu u Beogradu u okviru Razvojnog programa Svetske veslačke federacije, posle čega ćemo videti da li će i ostati njen deo nakon ovog takmičenja. Njima je ovo prva velika međunarodna regata u ovom sastavu. Za razliku od Arsićeve koja ima iskustva sa najveće veslačke pozornice Zarićeva, koja je i dalje mlađa seniorka, novo je lice u srpskom veslanju - podsetio je Kovačević.

U skifu je prijavljeno 37 čamaca, u skifu za lake veslače 25, u dubl skulu 24, a u ženskom dvojcu 14.

Kvalifikacihe i trke repesaža na programu su u petak, dan kasnije su polufinala, a finala u nedelju.

#Beograd

#Veslački savez Srbije

'