AKTUELNO

U nedelju od 12.00 časova, popularni „Belgrade bowl“, na stadionu FK Heroj Polet snage će odmeriti beogradski Plavi Zmajevi i Vukovi u 5.kolu Sportklub Prve Lige Srbije.

Beograd je svakako jedan od retkih gradova koji može da se pohvali gradskim derbijem u nekom sportu, ali isto tako američki fudbal je jedan od tih retkih sportova gde i postoji gradski derbi, tj. dva tima u najvišem rangu takmičenja koja vode bitku za primat u prestonici.

Naravno, reč je o susretu starih znalaca, Beogradskih Plavih Zmajeva i Vukova, utakmici koja već godinama za redom izaziva veliko interesovanje među fanovima američkog fudbala u Srbiji. Jedinstvena prilika za dobijanje zvanja najboljeg u Beogradu i bolja startna pozicija pred početak plej ofa Prve lige.

Iako su oba tima pretrpela znatne kadrovske i igračke promene, to ne znači da na terenu neće biti viđen kvalitetan fudbal i srčanost do poslednjeg atoma snage. Upravo to nam potvrđuje i jedan od aktera nekoliko ovakvih susreta, Uroš Jović, risiver i kiker Zmajeva.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Meč sa gradskim rivalima Vukovima donosi neverovatan osećaj adrenalina i želje za pobedom. Bilo da se igra za plejof, titulu ili opstanak u ligi, ove utakmice su uvek pune naboja i emocija. Jedna od retkih utakmica za koju se pripremate godinu dana, koja se željno iščekuje. Pravi praznik fudbala u Beogradu. Ulogu favorita prepuštamo višestrukom šampionu Srbije, ali mi gajimo velike nade i želju da prikažemo dobru igru, pa i nadu da možemo da slavimo u nedelju - rekao je Jović.

U nedelju 20. maja očekuje nas jedan baš takav susret, bitka za Beograd, popularni „Belgrade bowl“.

Od 12.00 časova na stadionu FK Heroj Polet snage će odmeriti beogradski Plavi Zmajevi i Vukovi u 5.kolu Sportklub Prve Lige Srbije.

Pročitajte još: ZORAN GROZDANIĆ – Grmeće ŠTARK ARENA: Naš borac 3. juna mora da savlada nezgodnog i iskusnog austrijanca!

#Beograd

#Derbi

#američki fudbal

'