AKTUELNO

Marina Spasić je najbolja kik bokserka u Srbiji, a u profesionalnom ringu ima 17 borbi od kojih 12 pobeda i pet poraza.

Inače, Marina je i nosilac WKN internacionalnog pojasa.

Iako jedna od retkih žena u Srbiji koje se profesionalno bave ovim sportom, ipak se lako ukolpila sa borcima i danas odlično funkcinišu zajedno.

- Jeste istina je da sam okružena momcima, idemo na takmičenja zajedno ali ja sam sad deo tima. Oni su mi kao braća i ne osećam se da sam u manjini. Iskreno mogu da kažem da se sada osećam privilegovao što sam žena u muškom sportu - nasmejano je istakla Marina.

Da nije lako biti najbolja među najboljima dokazuje i koliko je žrtve potrebno da bi se postigli vrhunski rezultati.

- Moj dan mora da se svodi na treninige, vrhunsku ishranu i kvalitetan san. Ja uvek moram da imam dobar bioritam, da budem hidrirana i naspavana, kako bih mogla da izdržim sve treninge. Naravno, uz dobru organizaciju mora se pronaći vremena malo i za prijatelje - dodala je Marina.

Marina priča i o ženskim borcima u ringu.

-Većina borkinja u Srbiji je u amaterskom kik boksu koje imaju jedan meča godišnje. Ima ih mnogo koje su u tome uspešne i imaju evropske i svetske medalje. Ja radim samo profesionalni kik boks i prošle godine sam imala mečeve na mesec ipo dana - priča Marina, a za početak svoje karijere kaže da je ovim sportom počela da se bavi rekreativno, ali da je put odve u profesionalne vode.

Jedan od treninga Marine Spasić:

Jedan od ranijih mečeva Marine Spasić protiv Donatele Panu:

LIČNA KARTA:

Ime: Marina Spasić Datum rođena: 11.07.1994. Visina: 165 Težina: 60 Tim: KBKS Belgrade

#CFL

#Marina Spasić

'