AKTUELNO

Srpski reprezentativac u karateu Stefan Joksić osvojio je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, pošto je danas u finalu kategorije do 67 kilograma izgubio od branioca titule Buraka Ujgura iz Turske.

Finalni meč bio je veoma dramatičan, Joksić je u finišu od 0:2 u poenima stigao do 2:2, ali je pobeda pripala Turčinu jer je prvi osvojio poen.

Joksić, član čačanskog Borca, prethodno je do borbe za zlato stigao pobedama nad Bugarinom Vasilom Rivovim (5:0), Grkom Nikolasom Gidakosom (4:1), Dancem Lukasom Busk-Matijesenom (8:0), Turalom Aghakrazeom iz Azerbejdžana (3:2) i u polufinalu nad Austrijancem Stefanom Pokornijem (5:2).

Ranije danas u ženskoj konkurenciji Andrijana Vićovac je u kategoriji preko 68 kilograma ostala bez bronzane medalje pošto je poražena od Laure Palasio Gonzales iz Španije 1:0.

Srbija ima priliku za još jednu medalju sutra kada se u timskoj konkurenciji muški tim u borbi za bronzu bori protiv Azerbejdžana.

Vučić čestitao Joksiću osvajanje srebra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras srpskom reprezentativcu u karateu Stefanu Joksiću osvajanje srebrne medalje na Evropskom prvenstvu.

- Čestitke Stefanu Joksiću na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu - napisao je Vučić na Tviteru.

Brnabić čestitala Joksiću Srebrnu medalju

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas reprezentativcu Srbije, karatisti Stefanu Joksiću, osvajanje Srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Novom Sadu.

„U ime Vlade Srbije i svoje lično ime, upućujem vam najiskrenije čestitke povodom osvajanja Srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u karateu", poručila je premijerka i dodala:

"Svojim uspehom predstavljate Srbiju u najboljem svetlu i pokazujete svima kako se vrednim radom i istrajnošću dolazi do postavljenih ciljeva".

Brnabić je Joksiću poželela i mnogo uspeha u daljoj sportskoj karijeri, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Udovičić čestitao Joksiću

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uputio je čestitku Stefanu Joksiću, koji je danas osvojio srebrnu medalju na 53. Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, u kategoriji do 67 kilograma.

- Čestitam srebrnu evropsku medalju našem odličnom Stefanu Joksiću! U sjajnoj atmosferi u Novom Sadu, ostvario si san svakog sportiste da osvojiš medalju pred svojom publikom i navijačima! Biti na evropskom postolju je veliki uspeh i siguran sam da je to pravi put i do svetskog i olimpijskog odličja za koji verujem da je tvoj put! Čestitam Stefanu, njegovom stručnom timu i Karate federaciji Srbije! - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

#Aleksandar Vučić

#Evropsko prvenstvo

#Karate

#Novi Sad

#Stefan Joksić

'