AKTUELNO

Reprezentativac Srbije u rvanju Stevan Mićić osvojio je bronzanu medalju u slobodnom stilu na prvenstvu Evrope u ruskom Kaspijsku.

Mićić je u kategoriji do 57 kilograma u borbi za bronzu pobedio Španca Levana Vartanova 10:0.

Ujedno, Srbiji je doneo prvu medalju ikad u slobodnom stilu.

Prethodno su u grčkom-rimskom stilu srebra osvojili Viktor Nemeš (do 77 kg) i Mihail Kadžaja (do 97kg).

Udovičić čestitao Mićiću na osvojenoj bronzi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je danas Stevanu Mićiću koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u rvanju u Kaspijsku u Rusiji, u kategoriji do 57 kg.- Prvu medalju u istoriji za Srbiju u slobodnom stilu u rvanju osvojio je naš Stevan Mićić! Ova evropska bronza je, siguran sam, samo početak velikih sportskih rezultata na međunarodnoj sceni za odličnog Stevana koji ima samo 22 godina i već je na evropskom postolju! Čestitam Stevanu, njegovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije na ovom uspehu! Svaka čast! - navodi se u čestitki, saopštilo je Ministarstvo.

Brnabić čestitala Mićiću osvajanje bronze u Kaspijsku

Predsednica Vlade Srbije, Ana Brnabić, čestitala je srpskom reprezentativcu Stevanu Mićiću na osvojenoj bronzanoj medalji u rvanju slobodnim stilom na Evropskom prvenstvu u Kaspijsku.- Upućujem Vam najiskrenije čestitke na osvojenom bronzanom odličju na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Vaš uspeh je još veći imajući u vidu da je ovo prva medalja u istoriji za Srbiju u ovoj disciplini. Pokazali da je svaki cilj dostižan i da su upornost, trud i rad siguran put do uspeha. Čestitam i stručnom timu, kao i Rvačkom savezu Srbije na još jednom uspehu na ovom takmičenju i želim Vam još mnogo medalja u budućnosti - navodi se u čestitki premijerke Brnabić, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

Pročitajte još: FIA odobrila nova pravila u F1 od nove sezone

#Bronzanja medalja

#Medalja

#Rvanje

'