AKTUELNO

Srpski rvač Viktor Nemeš osvojio je srebrnu medalju na prvenstvu Evrope grčko-rimskim stilom, pošto je danas u finalu kategorije do 77 kilograma izgubio od Rusa Romana Vlasova 5:1.

Nemeš, koji je prošle godine u Parizu postao svetski prvak, sjajno je otvorio meč, poveo 1:0, ali je dvostruki uzastopni olimpijski šampion pred svojim navijačima u Kaspijsku preokrenuo i osvojio zlato.

Premijerka Brnabić čestitala Nemešu

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je srpskom rvaču Viktoru Nemešu na osvojenoj srebrnoj medalji na Evropskom prvenstvu u Kaspijsku.- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime čestitam Viktoru Nemešu na osvojenom srebrnom odličju na Evropskom prvenstvu u Rusiji. Želim Vam još mnogo uspeha u budućnosti i još mnogo medalja kojima ćete, kao i danas, učiniti sve građane Srbije ponosnim - navela je premijerka Brnabić, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Srbije. - Upućujem srdačne čestitke i stručnom timu i Rvačkom savezu Srbije na postignutom uspehu - navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Podsetimo, Nemeš je da putu do finala savladao Hrvata Dominika Etlingera 4:0, Belorusa Kazbeka Kiloua 7:0, u četvrtfinalu je bio bolji od Mađara Tamaša Lerinca 5:1, a u polufinalu od Šveđanina Bjuberga Kesidasa 2:0.

Udovičić čestitao Nemešu srebrnu medalju

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Viktoru Nemešu koji je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za seniore u rvanju u Kaspijsku, u Rusiji, u kategoriji do 77 kg. - Čestitam Viktoru titulu vicešampiona Evrope, uspeh koji je još jedan u nizu sjajnih rezultata i još jedna potvrda da Srbija danas jeste zemlja najboljih rvača! Svaka čast Viktore, tvoj rad, upornost i posvećenost su za svaki primer i ponos! Čestitam i Viktorovom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije, svaka čast! - navodi se u čestitki ministra Udovičića, saopšteno je iz Ministarstva omladine i sporta.

Pročitajte još: Druga medalja za Srbiju - Kadžaja u finalu Evropskog prvenstva

#Rvanje

#Viktor Nemeš

'