AKTUELNO

Na prestižnom turniru za mlađe kategorije u Pragu, među 59 ekipa, devojčice 2005.godište Rukometnog kluba Beograd, sa skorom od 11 pobeda, a nijednim porazom na ovom takmičenju, zauzele su prvo mesto.Gosti NOVOG JUTRA televizije Pink bili su treneri devojčica Đurica Nađ i Željko Janković, sa delom pobedničke ekipe.

- One su tri godine zajedno, dobro treniraju, takmiče se. Nije ovo prvi turnir koji su osvojile, imaju ih puno iza sebe – rekao je trener Rukometnog kluba Beograd, Đurica Nađ.

Kako kaže, mi imamo dobar rukomet, odlične klubove, i dodaje da ne treba da brinemo za rukomet.

Foto: Printscreen

Kako kažu devojčice, treme nije bilo i bile su sigurne u pobedu. Dodale su da im nastavnici izlaze u susret i da uspevaju da uklope i školu i rukomet.

- Nismo se posebno spremali, vredno su trenirale i to je to – rekao je Nađ.

Foto: Printscreen

Kako je objasnio trener Željko Janković, rukomet ima podršku i iz škola. - Od petog do osmog razreda imamo rukomet kao izborni sport, non stop je i na televizijama. Reprezentacija nikada nije ispod petnaestog mesta, i kada uzmete sve to u obzir shvatite da ova deca imaju budućnost - rekao je trener Željko Janković.

- Za proslavu nismo imali snage, kada se završila poslednja sekunde utakmice devojke su popadale i nisu imale snage za slavlje – rekao je Nađ.

Foto: Printscreen

On je najavio da je sledeći zalogaj  prvenstvo Srbije u maju, na kome će kako kaže, biti izuzetno teško.

Kako su rekle zlatne devojčice, treme nije bilo i bile su sigurne u pobedu. Dodale su i da im nastavnici izlaze u susret i da uspevaju da uklope i školu i rukomet.

#Prag

#Rukomet

#Zlato

'