AKTUELNO

Rukometni reprezentativac Srbije Živan Pešić rekao je danas da utakmice protiv Nemačke i sve što se radi služi kao priprema za meč protiv Portugala u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo.

Srpska rukometna ekspedicija preselila se iz Lajpciga u Dortmund, gde će sutra od 14.30 odigrati drugi prijateljski meč sa selekcijom Nemačke na kraju EHF nedelje, poslednje pred završne pripreme za baraž sa Portugalom u junu.

Poraz od sedam golova razlike (26:19) u prvom meču nije poremetio rukometaše Srbije.

- Nema šta, zadovoljni smo, s obzirom na to da smo se okupili u ponedeljak u jednom novom sastavu i imali samo tri treninga pred meč u Lajpcigu. Igrači su mladi, željni dokazivanja i borbe za državni tim. Nema razloga za nezadovoljstvo, rad je pred nama, sve će biti bolje sa svakim novim danom koji provedemo zajedno - rekao je Pešić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Selektor Ljubomir Obradović je rekao da se dobro trenira i da nema puno slobodnog vremena.

- Spavaš, treniraš, radimo na teoriji, gledamo video, gledamo naše treninge, ispravljamo greške. Svaki minut se koristi na nekom napretku, šta smo uradili, šta nas čeka, analiza se radi svakodnevno - rekao je Pešić.

On je rekao da je poraz od Nemačke usledio zbog promašenih zicera i da bi Srbija bila izednačena s domaćinom da nije bilo "sjajne partije" golmana Silvi Hajnefetera.

- Bilo je grešaka u odbrani, loših spajanja, a to smo gledali da ispravimo u treninzima koji su usledili. U napadu nismo imali vremena da uigramo akcije, za akcije, sada tek radimo na tome. Do juna i Portugalaca trebalo bi da bude daleko bolje - rekao je pivotmen španskog Ademara.

#Priprema

#Rukomet

'