AKTUELNO

Evropska rukometna federacija diskvalifikovala je prethodno žensku juniorsku reprezentaciju Srbije zbog odluke o otkazivanju meča protiv tzv. Kosova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je večeras da se osim današnje kvalifikacione utakmice za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i takozvanog Kosova, neće odigrati ni utakmice između tzv. Kosova i Norveške u subotu i meč sa Slovačkom u nedelju.

- Napominjemo da je odluka o otkazivanju navedenih utakmica doneta kako bi se izbegla bilo kakva mogućnost sukoba između policijskih službenika Ministarstva i naših građana - navodi se u saopštenju MUP-a.

Evropska rukometna federacija (EHF) diskvalifikovala je prethodno žensku juniorsku reprezentaciju Srbije posle odluke Vlade Srbije da zabrani organizaciju utakmice protiv tzv. Kosova u Kovilovu.

EHF je na svom sajtu saopštio i da očekuje da se odigraju preostale utakmice između kosovske, norveške i slovačke selekcije u ranije određenim terminima u SC Kovilovo.

- EHF ostaje u kontaktu sa svojim predstavnicima u Beogradu, kao i iz Rukometnog saveza Srbije - navedeno je u saopštenju.

#Norveška

#Rukomet

#slovačka

'