AKTUELNO

Naši sportisti su u 2017. godini osvojili 43 medalje, a država će i u ovoj godini podsticati sportiste ulaganjem u infrastrukturu i kroz veći bužet Ministarstva omladine i sporta.

Resorni ministar Vanja Udovičić najavio je da će u toku godine biti završani i započeti brojni kapitalni projekti.

- Sportska infrastruktura je moj apsolutni lični prioritet. Zahvalan sam premijerki i svim kolegama koji su stavili u prvi plan ulaganje u razvoj omladinskog, ali i sportskog sektora kroz infrastrukturu i kroz veći budžet ministarstva omladine i sporta – naveo je Udovičić.

Prema njegovim rečima, sredstva se ulažu transparedntno i ujednačno, a odstupanja su oko pet odsto ako se posmatra po regionima.

- Predstoji nam renoviranje Stadona Subotica, Stadiona Zrenjanin, Hale Partizan u Leskovcu, Hipodroma u Požarevcu i ergele Ljubičevo, početak izgradnje multifunkcionalne dvorane na Košutnjaku - trening centra za šest sportova, Odbojkaškog i košarkaško nacionalnog trening centra, unuiverzitetskog trening centra...- naveo je Udovičić.

Kako je dodao, jačanje infrastrukture na lokalu je od velikog značaja za motivaciju dece da uđu u sport. - U februaru završavamo Nacionalni rukometni centar u Mionici koji je počeo da se gradi 1993 godine – dodao je Udovičić, istakavši da je cilj obezbediti sportistima uslove za pripreme u zemlji da bi im obezbedili najbolje uslove.

Na taj način bi se mogli privući i sportisti da dolaze u Srbiju da vežbaju, dodao je ministar. Podsetio je da su u 2017. naši sportisti osvojili 43 medalje, te da u narednoj godini očekuje još bolje rezultate.

Govoreći o predstojećem Svetskom prvenstvu u fudbalu, Udovičić je rekao da očekuje zapažen rezultat.

- Verujem u naše sportiste. Smatram da naši fudbaleri neće propustiti šansu da se bore na Svetskom prvenstu. Verujem da mogu da ostavre zapažen rezultat. Mnogi misle da su moja očekivanja preambiciozna, ali ja mislim da naši fudbaleri mogu da dođu do polufinala – podvukao je Udovičić.

Kada je reč o nasilju na sportskim manifestcijama, ministar je naveo da je pred Srbijom, kao i pred drugim zemljama borba protiv te pojave.

- Ni svet nije uspeo da otera huligane sa utakmica...Moramo da napravimo razliku između huligana i navijača. Moramo da radimo na tome da nema ni jednog i vratimo one koji žele da odu i gledaju utakmicu – naglasio je ministar.

#Vanja Udovičić

'