AKTUELNO

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Zoran Terzić izjavio je večeras da je njegov tim dominantno došao do zlatne evropske medalje i da nijednog trenutka uspeh nije bio doveden u pitanje.

-Nije fraza, trebaće nam nekoliko dana da se slegnu utisci. Draga medalja, ne mogu da kažem najdraža, ali jeste specifična. Izgledalo je lako, nijednog momenta nismo protivnicima dozvolili da nas ugroze. Nijedna pobeda nije dolazila u pitanje - rekao je Terzić novinarima posle dočeka ispred Skupštine Grada.

On je najavio pohod i na zlato na narednom Svetskom prvenstvu 2018. godine

- Na svako takmičenje idemo da pobedimo, ubeđen sam da ćemo igrati bolje na sledećem turniru. Ovo je nova ekipa, trebaće nam vreme da se još više uigramo - kazao je selektor.

Najbolji bloker Evrope Brankica Mihalović u prvi plan stavila je večerašnju proslavu pred više hiljada ljudi.

- Sjajan je osećaj slaviti sa svojim narodom, posle Rija smo to iskusile, ali sada smo bile same na balkonu. Mnogo nam znači podrška navijača. Na EP je izgledalo prilično lako, kada se vidi da smo izgubile dva seta. Da li smo kvalitetne ili su druge selekcije slabije teško je reći. Proglasili su nas favoritima i opravdale smo to", navela je Mihajlović. Njena saigračica Slađana Mirković kaže da su ispisale istoriju.

- Kakvi mogu da budu utisci kada smo donele zlato kući. San nam je bio da budemo na balkonu, gledali smo ostale sportiste i želele isto. Ispisale smo istoriju - poručila je ona.

Srpske odbojkašice drugi put u istoriji postale su šampionke Evrope pobedom nad Holandijom 3:1 u finalu u Bakuu.

#Odbojka

#Selektor

'