AKTUELNO

Učinili su Srbiju ponosnom!

Srpska posada u sastavu Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojila je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1000 metara na Svetskom prvenstvu u Račicama u Češkoj.

Aktuelni olimpijski i evropski vicešampioni osvojili su najsjajnije odličje na najprestižnijem takmičenju u ovom sportu.

Foto: Tanjug AP

Oni su kroz liniju cilja prošli za 3:08.647. Drugo mesto pripalo je posadi Slovačke (3:10.725), a bronzanu medalju osvojili su predstavnici Češke (3:10.853).

- Osećali smo da smo u dobroj formi i pre nego što smo došli ovde - rekao je neposredno posle trke Zorić za zvanični internet sajt Kajakaškog saveza Srbije.

Pročitajte još: ZLATO ZA TIJANU BOGDANOVIĆ: Srpska tekvondistkinja savladala Korejku na Univerzijadi!

- Znali smo da možemo da napadnemo prvo mesto, i sada smo to i uspeli. Na Olimpijskim igrama je bilo teže, prvenstveno zbog većeg pritiska. Ssto se same trke tiče, mislim da je ovo jedna od najboljih koje smo ikada izveslali - rekao je on.

Čestitka od predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim kajakašima osvajanje zlatne medalje na Svetskom prvenstvu.- U ime građana Republike Srbije i svoje ime upućujem najiskrenije čestitke Marku Tomićeviću i Milenku Zoriću za osvajanje svetskog zlata u Češkoj. Svetski šampioni pokazali su kako se napornim radom, ličnim odricanjima i ogromnom željom osvaja najviši tron. Nadam se da će i ubuduće postizati ovako izuzetne rezultate - istakao je u svojoj čestitki predsednik Aleksandar Vučić, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Nebojša Grujić i Marko Novaković prethodno su osvojili bronzanu medalju za Srbiju u disciplini kajak dvosed na 200 metara. Oni su u A finalu kroz liniju cilja prošli treći, sa vremenom 31.451.

Prvo mesto osvojili su reprezentativci Mađarske Balaž Birkaš i Mark Balaška (30.912), a manje od dve desetinke pre Grujića i Novakovića kroz cilj su stigli Sspanci Karlos Garote i Kristijan Toro (31.278).

#Medalja

#Zlato

#kajak

'