AKTUELNO

Na Otvorenom kupu Crne Gore u benč presu po WUAP pravilima, održanom u Mojkovcu svetski rekorder Rade Savić još jednom je potvrdio svoj primat u kategoriji +140 kilograma i kao apsolutni i relativni pobednik kupa podigao 270 kilograma.

Među mnogobrojnim učesnicima iz Srbije, Crne Gore i Bosne, drugoplasirani je bio Mirza Muratović sa podignutih 240 kilograma, a trećeplasirani Milan Smiljanić sa podignutih 220 kilograma.

Posle ovako ubedljive pobede, Rade Savić najavljuje da od septembra kreće zvanične pripreme za dva velika svetska prvenstva, u Pragu u WUAP federaciji i u Moskvi u WPC federaciji.

Foto: Promo

Kako Savić istice, cilj mu je da postavi u Pragu novi svetski rekord, veći od 290 kilograma koji već ima u ovoj federaciji. A potom, naglašava, da ga čeka velika borba na svetskom prvenstvu u Moskvi, u američkoj WPC federaciji koja organizuje 34. po redu svetsko takmičenje.

Pobedama na ovim svetskim takmičenjima, Rade Savić bi ujedinio rekorde i apsolutne pobede u svim federacijama u kategoriji benč presa, i posle 15 godina bavljenja sportom i uzastopnih pobeda, ušao u istoriju ovog sporta i predstavio svoju zemlju na sportski i pobednički nacin.

Na takmičenju u Mojkovcu, Zoran Kopić, koga Rade Savić trenira, osvojio je prvo mesto u kategoriji do 125 kilograma. Ovo je samo još jedan pokazatelj Radetove želje da promoviše ovaj sport i nastavi da obara svetske rekorde.

Foto: Promo

Posle ovoliko velikih uspeha iščekujemo buduće svetske rekorde našeg šampiona, a Rade nam je posle takmičenja samo kratko poručio da se zahvaljuje svim prijateljima i ljubiteljima benč presa koji ga podržavaju, jer su i oni neizostavni deo pobede.

#Pobeda

#Šampion

'