AKTUELNO

'Teraćemo se dokle stignemo!'

Atletski savez Srbije podneće žalbu Sportskom sudu za arbitražu u Lozani (CAS) posle nastupa Ivane Španović u skoku u dalj na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Prvi čovek ASS Veselin Jevrosimović poručio je da je sudijska komisija amaterski donela odluku da poništi rezultat Španovićeve prilikom skoka dužeg od sedam metara u poslednjoj seriji, računajući navodni trag odlepljenog broja sa dresa.

Pročitajte još: Španović: Učinjena mi je velika nepravda, ZLATO MI PRIPADA! (FOTO)

- Komisija je amaterski donela odluku, na osnovu televizijskog snimka, nisu uzeli u obzir i kamere na osnovu kojih se meri skok, što smo tražili da se unese u zapisnik. Sudija koji je video fantomski trag posle nije želeo da prizna grešku, verifikovao je svoju odluku, a komisija njegovu. Kada budemo prihvatili sav materijal, žalićemo se dalje, "teraćemo" se dokle stignemo, ako treba i do Lozane - rekao je Jevrosimović po dolasku u Beograd iz Londona.

Foto: Tanjug

Neverovatna situacija dogodila se u poslednjoj seriji skoka, gde je Ivana skočila više od sedam metara, ali se broj na pesku otkačio i ostavio trag na pesku. Sudije nisu priznale taj skok koji je bio preko sedam metara, već 6,96, koliko je bio skok iz druge serije. Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović stigla je sinoć u Beograd, dočekana aplauzima na aerodromu Nikola Tesla i poručila da joj je učinjena velika nepravda na prvenstvu sveta i da je sigurna da će osvojiti zlato prvom prilikom.

#Atletika

#Ivana Španović

#London

#Medalja

'