AKTUELNO

Ivana Španović je ostala bez zlata na Svetskom prvenstvu u skoku u dalj na bizaran način, što je ostavilo domaću a i svetsku javnost u neverici.

Naš proslavljeni skakač u dalj, Nenad Stekić ocenio je da je ivana Španović moralni pobednik, da je najdalje skočila, ali da u ovoj atletskoj disciplini važi pravilo da se meri zadnji otisak u pesku.

-Njoj je na žalost broj to napravio, to je slučaj jedan od milion, ali je ona je pokrenula tu lavinu da se nešto reši, komisija treba to da reši da zaseda, kako će se od sada ti brojevi nositi, mora da se ima broj na leđima, jer neko sa južne tribine ne vidi ko nastupa - istakao je Stekić u Jutarnjem programu TV Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Dragan Jović Gale, majstor tekvondoa, govorio je o nepravdi koja se našoj reprezentativki Tijani Bogdanović, koja je u finišu meča oborila rivalku, što automatski donosi poen za izjednačenje, ali je glavni sudija doneo odluku da je vreme isteklo.

Jović je objasnio da se nisu prikazivale stotinke, a da se sada u zadnjih 10 sekundi meri u stotinkama, jer je to veoma važno.

Foto: TvPink Printscreen

-Mogli smo mi da se žalimo, ali nisam, jer se zna da ne postoji promena rezultata - objasnio je Jović, dodajući da mu je Bogdanović rekla "zašto o tome više pričamo? hajde da pričamo o srebru".

-To je sport, Tijana je to dostojanstveno podnela, ja izbegavam teorije zavere da nas nešto mrze, Koreja je tada bila u finalu, koja je sila, zemlja iz koje potiče ovaj sport, a sudije su tu prevagnule u njihovu korist - ispričao je Jović.

#Ivana Španović

#Nepravilnost

#Sport

#Tijana Bogdanović

'