AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, u društvu gradonačelnika Novog Pazara Nihata Biševca obišli su danas Atletski stadion u tom gradu i uverili se da je sve spremno za šampionat Balkana.

-Ono što je pre tri godine obećano i urađeno je. I više od toga. Svi treba da budemo ponosni, Novi Pazar je postao centar regiona i ceo Balkan će imati priliku da se uveri u blagodeti onoga što je napravljeno. Ovo je najmoderniji stadion, sa pomoćnim terenima i hotelom i ovakav kompleks, na 600 metara nadmorske visine, nema nigde u Evropi. Već sada imaćemo priliku da na šampionat Balkana ugostimo krem evropske atletike, ali to je samo početak. Kao što smo rekli da će ovaj stadion biti centar Srbije, sada kažem da ćemo se potruditi da napravimo Evropski šampionat u Pazaru - izjavio je Udovičić.

Da li bi ga prepoznali: Braduljica ostao bez brade! Sada je ponovo Raduljica!

Ljajić je dodao da će ceo sportski kompleks, kada se završi sledeće godine, biti najveći na Balkanu i da ga treba iskoristititi i u tirističke svrhe.

-Sportisti nigde na svetu neće imati takve uslove za pripreme i želja nam je da se ovde pripremaju sportisti iz Srbije, ali i celog sveta. Već vodimo pregovore sa arapskim zemljama da se njihove ekipe ovde pripremaju. Mnogo novca je uloženo, ali očekujemo i da se mnogo novca unese na ovaj način - kazao je Ljajić.

Gradonačelnik Biševac rekao je da se završni radovi odvijaju po planu i da će Atletski stadion biti spreman za nadmetanje najboljih atletičara Balkana.

Šampionat Balkana, učešće 637 takmicara iz 17 zemalja, održaće se narednog vikenda.

#Atletika

#Evropa

#Novi Pazar

'