AKTUELNO

Finale je izborila ranije danas, pobedom nad Holanđankom.

Reprezentativka Srbije Milica Mandić postala je prvak sveta u tekvondou, pošto je u finalu turnira u Južnoj Koreji savladala branioca titule i olimpijsku šampionku iz Rija domaću takmičarku Hje-ri Oh 17:13.

Pročitajte još: PRVI PUT U ISTORIJI! Stanković za Srbiju osvojila titulu prvaka sveta u tekvondou! ČESTITAO I VUČIĆ!

Vučić čestitao zlato

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskoj reprezentativki osvajanje titule prvaka sveta u tekvondou na šampionatu u Južnoj Koreji.- Upućujem najiskrenije čestitke našoj Milici Mandić na osvajanju titule prvaka sveta u tekvondou. Borbenost, istrajnost i ogromna želja doveli su Vas do najvišeg trona, a Srbiji doneli veliku radost. Svaka čast! - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Foto: Tanjug

Mandić, olimpijska pobednica iz Londona, donela je Srbiji drugo zlato u Mudžuu, posle Vanje Stanković (do 49 kg), osvojivši svoju drugu svetsku medalju nakon bronze pre šest godina, takođe u Južnoj Koreji.

Ona je ranije danas izborila finale pobedom nad Holanđankom Rešmi Ogink 6:3, a prethodno je eliminisala Grentis Ernandez sa Kube 6:5, Sude Bulut iz Turske 5:3 i Makedonku Petru Matijašević 9:8.

#Milica Mandić

#Takmičenje

#tekvondo

'