AKTUELNO

Prvenstvo Srbije za seniore proteklo je u znaku crveno belog tima. Sa četiri zlatne i četiri bronzane medalje Crvena zvezda je najuspešniji klub najjačeg domaćeg individualnog takmičenja.

Zvezdini džudisti su na tatami Sportskog centra Milenijum u Vršcu izašli bez čak šest prvotimaca, ali su ipak ostvarili najbolji rezultat u generalnom plasmanu na ovom takmičenju.

Osvojili su čak četiri zlatne medalje na Prvenstvu Srbije za seniore u Vršcu.

Zlato su osvojili Svetlana Dakić (do 63 kg), braća Strahinja ( do 66 kg) i Milan Bunčić (do 73 kg) i Stefan Majdov ( do 81 kg). Bronzanim odličjima okitili su se Katarina Denić (do 70 kg), Marko Sarić (do 66 kg), Miloš Mandić (do 100 kg) i Aleksandar Krsmanović (preko 100 kg).

Medalja je umakla Božidaru Božiniću i Svetozaru Stajkovcu ( oba preko 100 kg), koji su se plasirali na perto mesto. Isti rezultat je ostvarila i Ivana Pavlović (do 52 kg).

Prvotimac crveno belih Milan Bunčić poneo je i zvanje najuspešnijeg takmičaraove sezone.Bunčić je u velikom finalu savladao odličnog džudistu, Ljubišu Kovačevića, člana Slavije iz Novog Sada.

Očekivao sam dobar rezultat u Vršcu, ali ovo je zaista odličan uspeh. Sve se poklopilo, moj brat Strahinja je osvojio zlato do 66 kilograma, a ja sam mu se pridružio i tako smo našoj porodici i Crvenoj zvezdi doneli dva zlata. Uz šampionsko zvanje dobio sam i laskavo priznanje za najboljeg takmičara što je svakako dan za pamćenje. Sada se okrećem juniorskom međunarodnom programu i nadam se da ću i u periodu koji je pred nama nastaviti sa odličnim rezultatima", istakao je Milan Bunčić, najbolji takmičar Prvenstva Srbije za seniore za 2017.

Foto: Džudo klub, Crvena Zvezda

Zlatom u Vršcu najvijače je obradovala i Svetlana Dakić, koja je u konkurenciji do 63 kilogramabila neprikosnovena. U borbi za zlato ona je savladala trofejnu džudistkinju, Jovanu Obradović takmičarku ODŽK Beograda.

Presrećna sam jer sam za protivnice zaista imala odlične takmičarke. Neke od njih do sada nisam pobedjivala ali sada je to prošlost. Mnogo sam radila i pripremala se za ovo takmičenje. Uverena sam da je ovo tek početak", rekla je kroz osmeh Svetlana Dakić.

Zlatnu medalju je u Vršcu osvojio i Strahinja Bunčić, koji je od prvog meča pokazao da je na Prvenstvo Srbije došao po šampionsku titulu.

Seniorska zlatna medalja, odličan osećaj. Jednako sam srećan kao i kada sam se kao kadet pozlatio evropskim odličjem. Presrećan sam jer je danas i moj brat Milan osvojio zlato u konkurenciji do 73 kilograma što me posebno čini srećnim",  istakao je Strahinja Bunčić.

Za četvrto zlato pobrinuo se odlični Stefan Majdov u konkurenciji do 81 kilograma. U borbi koja je određivala šampiona on je pobedio odličnog i iskusnog borca člana Partizana iz Beograda Uroša Nenkovića.

Odlično se osećam jer sam ispunio zacrtano. Posebno mi je drago jer sam osvojio zlato na dan rođendana mog oca i trenera Ljubiše Majdova. Moj brat Nemanja je do sada tri puta u nizu osvojio zlato u konkurenciji seniora, a meni je drago da sam ove sezone i ja nastavio sa vrhunskim dostignućima, tako da je ovo četvrta godina da je zlato u našoj kući, rekao je Stefan Majdov.

#Džudo klub | Crvena Zvezda

#Medalje

#Prvenstvo

'