AKTUELNO

Naš džudista nedavno je osvojio prvu zlatnu medalju za Srbiju u džudou.

Aleksandar Kukolj reprezentativac Srbije u džudou upisao se zlatnim sllovima u istoriju ovog sporta na našim prostorima osvojivši zlatnu medalju na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Bio je veoma dominantan u svim borbama, pa samim tim uspeh nije izostao. Utisci mu se, kako kaže, polako sležu.

Foto: Tanjug

- Polako sve dolazi na svoje mesto, kada je reč o utiscima. Mada, nije mi to bio vrhovni cilj, već gledam kako ću dalje - rekao je Kukolj za Pink.rs.

Džudoom se bavi dugi niz godina, i sve je podredio njemu, a kako nam je otkrio, taj dan je bio poebno čudan.

Čestitke Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića

Osvajanje medalje Kukolju su čestitali predsednik Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade i novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić. - Bio sam u Poljskoj kada su mi čestitali, ali su me svi zvali da mi kažu. Znači mi, ali znači i za afirmaciju ovog sporta. Bilo mi je drago kada sam čuo da su mi čestitali na uspehu - istakao je naš džudista.

- Na dan takmičenja nisam znao za sebe. Samo sam čekao da izađem na crtu i pobedim protivnika kao životinju. Nisam razmišljao o ulogu, već o onome što mi je rečeno da uradim - iskren je on.

Euforija se slegla, a čalnove porodice, svoje najmilije, video je na kratko.

- Stigao sam u ponedeljak u Beograd, a sa porodicom sam se video tek u sredu i to na pola sata. Najveću lepotu osvajanja ove medalje osećam zbog njih. Oni su bili uz mene i kada sam bio najgori, ali i najbolji - iskren je naš džudista.

Foto: Goxy

On trenutno boravi u Beogradu, gde se odmara i opušta. Kratko će da osveži telo i da se rehabilituje, a onda kreću pripreme za Svetsko prvenstvo koje je na programu u septembru.

- Imam cilj da ovaj uspeh odmah bacim u drugi plan, a to ću uraditi ukoliko osovjim zlato na Svetskom prvenstvu. Pripremaću se u Bugarskoj. To najviše volim - iskren je on.

Foto: Promo

Savet mladima

Naš zlatni džudista savetovao je mladima da probaju ovaj sport, da se neće pokajati.

- Ja deci o lepotama ovog sporta mogu da pričam danima. Unicef i Unesko su ga proglasili za najkorisniji sport za decu i mlade. Džudo nas najpre oblikuje u ljude. Vi kada izađete na borbu želite da "razbijete" protivnika, ali na kraju morate da mu se poklonite, i njmu i sudijama - zaključio je Kukolj.

Nemanja Petričević

#Aleksandar Kukolj

#Aleksandar Vučić

#Evropsko prvenstvo

#Tomislav Nikolić

'