AKTUELNO

Selektor Srbije prokomentarisao promenu pravila kao nehumanu.

Vaterpolo kakav znamo odlazi u istoriju, pošto će od leta 2017. godine biti uvedeno osam novih pravila, koja će totalno promeniti ovaj sport.

Reprezentacija Srbije osovjila je sve što se osvojiti može. Najdominantnija smo sila u svetu i Evropi, ali ova pravila su šokirala mnoge, pa i trenera Dejana Savića.

Ovo su nova vaterpolo pravila:

1. Smanjenje terena sa 30 na 25 metara 2. Smanjenje broja igrača sa 13 na 11 3. Smanjenje napada sa 30 na 25 sekundi 4. Vreme isključenja sa 20 na 15 sekundi 5. Ukupno dva tajm auta umesto četiri 6. Odmor između druge i treće tri umesto pet minuta 7. Topljena lopta golmana nije peterac nego kontrafaul 8. Posle kornera novi napad 15 umesto 30 (25) sekundi

On će sada morati dodatno da suzi izbor kada bude pozivao igrače, jer je FINA odlučila da sa 13 smanji broj reprezentativaca na 11. Takođe, smanjiće se vreme napada, kao i dimenzije terena, ali i kazna za isključenja i još nekoliko promena koja će bitno uticati na promenu ove igre, naročito kada je dinamičnost u pitanju.

Foto: Tanjug

– Gubimo dva čoveka i ako ostanu tri isključenja sve postaje zamršeno. Bilo je ideja da to važi samo za Igre, ali FINA traži da sva takmičenja pod njenom jurisdikcijom budu sa tim parametrima – rekao je Savić za Sportski Žurnal.

#Dejan Savić

#promena

#vaterpolo

'