AKTUELNO

Proslavljeni stručnjak nema nikakvih prepreka da preuzme naš Olimpijski komitet posle promene Statuta i izbornih uslova.

Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije otvorio je danas izborni postupak za organe Olimpijskog komiteta u olimpijskom ciklusu Tokio 2020. u kojem će se birati predsednik, članovi Izvršnog, Nadzornog odbora i Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Prva faza izbornog procesa, dostavljanje nominacija odnosno kandidatura od stane članova OKS trajaće sedam dana, a rok za dostavljanje je 3. april do 16 časova.

Foto: Tanjug

Nakon toga od svih kandidata tražiće se da dostave dokaze o ispunjenosti uslova koje propisuje Statut Olimpijskog komiteta Srbije. U nastavku izborne procedure Izborna komisija će utvrditi ispravnost kandidatura i proslediti je Izvršnom odboru u cilju utvrđivanja konačne liste kandidata i zakazivanja Izborne sednice Skupštine OKS.

Atletski savez Srbije u saradnji sa Košarkaškim savezom predložio je i kandidovao proslavljenog stručnjaka Božidara Maljkovića za predsednika Olimpijskog komiteta.

Maljković bi trebalo da bude jedini kandidat na Skupštini koja će biti održana posle dostavljenih kandidatura.

#Atletski savez Srbije

#Izbori

#Olimpijski komitet Srbije

'