AKTUELNO

Umesto da danas devojku iz Raške gledamo u reprezentaciji Srbije, ona prolazi kroz agoniju.

Gordana Dikić, 24-godišnja devojka iz Raške, proživljava pravu agoniju zbog nemarnosti rukometnih klubova u kojima je igrala.

Nastupala je za Crvenu zvezdu i ORK Beograd, a danas se bori da ne ostane bez ruke.

Prilikom jedne povrede, kada je imala 17 godina, klubovi nisu vodili dovoljno računa, nastupala je za nekoliko selekcija i epilog svega toga je - napuštanje rukometa.

- Sa 16 godina sam potpisala ugovor sa Zvezdom. Igrala sam u sezoni 2009/2010. za nekoliko ekipa po zahtevu trenera i kluba, ali sam se zbog takvog forsiranja povredila. Niko nije preuzeo obavezu da nadgleda moje lečenje, već sam dolazila u situaciju da mi je jedan doktor sa Banjice napiše da sam sposobna za treniranje, a drugi kaže da je potrebno strogo mirovanje - priča Gordana.

Prerani povratak na teren dodatno je iskomplikovao život devojci iz Raške.

- Nakon operacije ramena trpela sam bolove. U klubu su videli da nisam ono što sam bila, pa su me prebacili na pozajmicu u ORK Beograd. Tamo sam obnovila povredu. Niko mi ništa nije plaćao, ni stan, ni hranu, ni stipendiju. Zdravstvenu knjižicu nisam imala zbog njihove nebrige. Povređena sam morala da nađem neki posao da bih plaćala terapije - dodala je ona.

Kako kaže, lekari su joj dali procenu da je 70 odsto invalid, a odgovornima u klubu ne plaćaju ono što su joj dužni po ugovoru.

#RK Crvena zvezda

#Rukomet

#Srbija

'