AKTUELNO

Nakon Evropskog prvenstva u vaterpolu, Srbiji je ostao olimpijski bazen, a ministar omladine i sporta je istakao da će staza sa atletskog prvenstva biti prebačena u Ćupriju.

Poslednji dan Evropskog atletskog prvenstva u Areni na programu je danas, a priliku da se bore za medalje imaće Ivana Španović i Mihail Dudaš.

Karata više nema, a ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da svi očekuju medlaje poslednjeg takmičarsko dana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Očekujemo medalje napših reprezentativaca i možemo reći da su Beograd i Srbija centar atletdskih dešavanja. Ispunili smo očekivanja i sportista i navijača. Možemo da kažemo da je ovo EP potpuno uspelo - istakao je Udovičić gostujući u Jutarnjem programu televizije Pink.

Arena će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a navijači traže kartu više, iako je sve rasprodato.

- Od jutros me svi zovu i pokušavaju da dođu do karte. Lepa je stvar da Beograd živi u atletskom sjaju. Lepa je stvar što naši građani žele da gledaju naše atletičare, da im se oduže za uspehe i sreću koju su im doneli. Želimo da Evropa dolazi u Beograd i da popularišemo sport - iskren je bio minstar omladine i sporta.

Država je promenila način i pristup organizovanju sportskih dešavanja, i sada se trudi da nakon nekog velikog takmičenja koje se organizuje u našoj zemlji, ostane nešto vredno.

- Ponosan sam što smo promenili način organizacije. Mi pristupamo na ozbiljan način i želimo da nakon takmičenja nešto ostane za sport. Nakon završetka takmičenja ova staza će se naći u Ćupriji. Srbija će dobiti još jednu atletsku dvoranu - rekao je Udovičić.

N. Petričević

#Atletika

#Ivana Španović

#Kombank Arena

#Vanja Udovičić

'