AKTUELNO

Na Evropskom dvoranskom atletskom prvenstvu u Areni srpska ateletičarka osvojila je zlato u skoku u dalj skočivši u trećoj seriji 7,24 metara. Srpski višebojac Mihail Dudaš nije uspeo da osvoji medalju.

Srpska ateletičarka je ovim skokom ušla u istoriju. Skok od 7,24 metara najbolji je ženski skok u dalj u Srbiji, a treći najbolji dvoranski skok svih vremena.

Obećala sam sebi da ću da uživam u svakoj sekundi prvenstva, ne mogu da vam opišem koliko sam ponosna, kao nikad u životu. Učinila sam narod ponosnim i hvala publici. Ovo je najemotivnije takmičenje i ovo će obeležiti moji karijeru", navela je evropska prvakinja u skoku u dalj.

Njen trener Goran Obradović istakao je da se sve otvorilo juče kada je Ivana u kvalifikacijama "probila" granicu od sedam metara. - Nemam reči, juče nam se sve otvorilo, tada sam bio svestan da Ivana može da ostvari famozne skokove, podatak da je ovo treći rezultat u istoriji u dvorani dovoljno govori - istakao je Obradović.

Cela Arena bila je na nogama. Publika je skandirala je "Ivana, Ivana", a njeni roditelji pratili su takmičenje iz publike.

- Hvala vam puno što ste bili deo istorije. Ovo ću pamtiti celoga života - navela je Španovićeva koja je istrčala krug u Areni zahvaljujući se publici.

18:37 - U petoj seriji Španović je načinila prestup.

Foto: Tanjug

18:29 - Srpska ateltičarka je u četvrtoj seriji skočila 7,17 metara i izbila na prvo mesto.

18:02 - Španovićeva je u trećoj seriji skočila 7,24 metara.

Skok naše reprezentativke je samo za 13 centimetara lošiji od svetskog dvoranskog rekorda (7,37) koji je postavila Hajke Dreklser 13. februara 1988.

Foto: Tanjug

17:52 - Srpska atletičarka Ivana Španović skočila je 7,16 metara u drugoj seriji finala skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. To je Ivanin lični rekord i najbolji rezultat sezone u ovoj disciplini u dvorani. Ovim skokom oborila je državni rekord, koji je za šest centimetara bio lošiji, a postavila ga je u Beogradu, 11. septembra 2016. tokom nastupa na Terazijama.

17:42 - Španović koja se takmiči u disciplini skok u dalj, u prvom pokušaju je načinila prestup.

Foto: Tanjug

Takmičenje u skokovima u dalj počelo je u 17:40 sati.

Višebojac, Mihail Dudaš postavio je novi lični rekord preskočivši 5,10 metara, ali je nakon trke na 1.000 metara ostao bez medalje. U suzama je završio EP, zauzevši peto mesto.

Foto: Tanjug

Treći, odnosno poslednji dan Evropskog dvoranskog atletskog prvenstva u Areni na programu je danas.

Oba naša takmičara imaju podršku prepune Arene pošto su karte rasprodate, tako da podrška neće izostati i sigurno će biti vetar u leđa Španovićevoj i Dudašu.

#Atletika

#Ivana Španović

#Kombank Arena

#Srbija

'