AKTUELNO

Zahvaljujući uspesima domaćih takmičara u nekoliko prethodnih godina, "kraljica sportova" se u Srbiju vratila u punom sjaju.

U Kombank Areni se od 03. do 05. marta održava Evropsko atletsko prvenstvo i gotovo je sve spremno za takmičenje najboljih.

Savezni kapiten atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović odabrao je koji će se atletičari nadmetati za titulu šampiona.

Na spisku se nalazi dvanaest atletičara i atletičarki koji su ispunili norme za nastup na prvenstvu.

Foto: Atletski savez Srbije

To su: Ivana Španović (skok u dalj), Asmir Kolašinac (kugla), Amela Terzić i Goran Nava (1500 metara), Tamara Salaški i Miloš Raović (400 metara), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok u dalj), Mihail Dudaš (sedmoboj), Dušan Makević (3000 metara), Milica Emini (60 metara prepone) i Milana Tirnanić (60 metara).

– Nošeni podrškom s tribina, koja je najpotrebnija uvereni smo da će Srbija biti bogatija za evropska odličja i za ponos svih naših građana. I zato poziv celokupnoj sportskoj javnosti da dođu u Arenu u što većem broju i pruže odgovarajuću podršku svim našim takmičarima. Kada smo već poznati i priznati kao vrsni organizatori velikih sportskih događaja, da budemo na visini i kada je poseta u pitanju. I, naravno, navijati fer i sportski – navodi se u saopštenju Atletskog saveza Srbije.

Reprezentativci su spremni da u Areni daj svoj maksimum i pruže neverovatan doživljaj posmatračima, a svakako će favorite biti Španović, Kolašinac, Terzićeva i Dudaš, koji su se dosad kitili medaljama i sa ponosom predstavljali Srbiju na najvećim svetskim takmičenjima.

I. P.

#Asmir Kolašinac

#Atletika

#Atletski savez Srbije

#Evropsko prvenstvo

#Ivana Španović

#Kombank Arena

'