AKTUELNO

Ministar je naveo da su srpske odbojkašice, i kada su vodile i kada su gubile, pokazale smirenost i vrhunski karakter sportista, te je još jednom istakao da je oduševljen igrom koju su pokazale, ali i uverenošću u uspeh.

Ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić izjavio je da ga je oduševila sigurnost u pobedu i osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu koju su imale srpske odbojkašice i poručio da je to nešto što mora da krasi sve srpske sportiste.

- Mene je oduševilo kad sam razgovarao sa njima za vreme takmičenja koliko su bile sigurne u svoj cilj, a to je da idu tamo po zlato - rekao je Udovičić za "Novo jutro" povodom pobede odbojkašicama Srbije i osvajanja zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj.

Ministar kaže da su odbojkašice uradile ogroman posao, a to je plasman na Olimpijske igre, što su postigle samo mesec dana pre ovog takmičenja, tako da ih je zato bilo teže motivisati.

Foto: Pink.rs.

- Ono što je aposlutno sportski najbitnije i što pokazuje razliku između najboljih, onih sportisa koji su u najvišem rangu i vrhu od onih koji su osrednje klase, a to je da idu na takmičenje da osvoje zlato. To je mene i oduševilo, to je upravo nešto što mora da pravi razliku i nesto što mora da krasi naše sportiste u narednom periodu - poručio je Udovičić.

Naveo je da su srpske odbojkašice i kada su vodile i kada su gubile pokazale tu smirenost i taj vrhunski karakter sportista.

- Ova utakmica, po meni, ne iz aspekta odbojke, već sporta, pokazuje da su apsolutno dominantne i zrele - kaže ministar.

Povodom dočeka za odbojakšice koji je sinoć priređen u Beogradu, Udovičić je rekao da je balkon Starog dvora za svakog sportistu posebno mesto, pogotovo što sada ima svoju tradiciju skoro 25 godina.

- Balkon kao hram sporta i ideal za sportiste je vrlo bitan u motivacionom smislu i vrlo važan kao sistem vrednosti koji moramo da negujemo - smatra Udovičić. Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, kaže da sportisti poput naših odbojkašica žive za velika takmičenja, nadmetanje i “kavgu”.

Foto: TV Pink Printscreen

- One uživaju u tome! To vam je kao kada učite gradivo, polažete ga, pa diplomirate. Tako i ovo: meč sa Turskom bio je kao ispit za neke od igračica koje vrlo hladnokrvno idu ka cilju – kaže Gajić za Pink.

#Vanja Udovičić

'