AKTUELNO

Odbojkašice Srbije osvojile su zlato na Evropskom prvenstvu, a večeras im je priređen svečani doček ispred Skupštine grada Beograda.

Hiljade građana okupilo se da sa našim odbojkašicama i stručnim štabom proslave novo zlato. Svečani doček ispred skupštine Beograda je počeo.

Vremenske nepogode nisu sprečile građane naše zemlje da pruže podršku zlatnim odbojkašicama. Mnogi su doneli zastave koje se već vijore, a muzika zagreva atmosferu.

Foto: Pink.rs/Nikola T.

Odbojkašice su nasmejane i vidno zadovoljne ostvarenim uspehom.

U toku predstavljanja šampionki svaku je dočekao poklič: „Srbija, Srbija”! Redom su izlazile: Bianka Buša, Katarina Lazović, Mina Popović, Slađana Mirković, Brankica Mihajlović, Maja Ognjenović, Stefana Veljković, Teodora Pušić, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Silvija Popović, Bojana Milenković, Jelena Blagojević i Tijana Bošković. Najveći aplauz pored Boškovićeve dobio je selektor tima - Zoran Terzić.

Svi zajedno su otpevali himnu Srbije!

Skupština grada organizovala je doček uz trubački orkestar Dejana Petrovića i dečiji hor "Čarolija".

Foto: Pink.rs.

Obraćanje odbojkašica:

- Hvala što ste došli. Nadam se da ćemo sledeće godine svi biti ovde ponovo da slavimo olimpijsko zlato - rekla je Stefana Veljković.  Tijana Bošković, najbolja odbojkašica prvenstva, obratila se publici koja je skandirala MVP.- Jako mi je drago da treću godinu zaredom možemo da budemo sa vama. Vaša podrška nam je bila dodatni motiv da budemo još jače!  Maja Ognjenović, kapiten tima, zahvalila se na ljubavi:- Hvala za ljubav! Teže je ovde govoriti pred vama nego igrati pred 12.000 ljudi! Vidimo se sledeće godine sa olimpijskim zlatom!

Potom je usledio jedan od najemotivnijijih trenutaka. Zajedno sa navijačima, odbojkašice su otpevale pesmu „Pukni zoro”! Balkon je pucao od emocija.

Odbojkašice su u Skupštini dočekali ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnik Boegrada Zoran Radojičić i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Foto: Pink.rs.

Podsetimo, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju i ponovo je postala šampion Evrope, pošto je juče u finalu Evropskog prvenstva pobedila domaću selekciju Turske 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25,15:13).

Foto: Pink.rs.

Izabranice Zorana Tezić odbranile su titulu osvojenu pre dve godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, osvojivši ukupno treće zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta.

#Beograd

#Odbojkašice

'