AKTUELNO

Srpske odbojkašice juče su odbranile titulu šampiona Evrope pobedom u finalu nad domaćinom Turskom u Ankari.

Večeras na Aerodrom Nikola Tesla u 19 i 25 sati sleću evropske prvakinje u odbojici, naša zlana reprezentacija. One lete prevoznikom Turkiš erlajns-om, koji u 18 i 40 kreće iz Istanbula, a na aerodrom u Beograd stižu na drugi terminal.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ali Una

Nakon toga će ženska odbojkaška reprezentacija Srbije će, prema tradiciji, biti svečano dočekana ispred Skupštine Beograda.

Gradonačelnik Beograda pozvao građane na slavlje

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić čestitao je odbojkašicama Srbije osvajanje zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj i pozvao građane da ih dočekaju večeras u 21 sat, ispred gradske skupštine u Beogradu.Radojičić je rekao da su u toku pripreme i da će sve biti spremno za doček odbojkašica, te da se očekuje i da će vreme poslužiti.  - Očekujem da ćemo im večeras pokazati koliko nam njihova pobeda znači i da će videti koliko smo srećni i koliko nas raduje njihov uspeh. Obradovale su nas i stalno sa nama dele svoje rezultate, pa je red da i mi njima pokažemo koliko nam znače – kaže gradonačelnik za Pink.

Podsećamo, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije osvojila je zlatnu medalju i ponovo je postala šampion Evrope, pošto je juče u finalu Evropskog prvenstva pobedila domaću selekciju Turske 3:2 (21:25, 25:21, 25:21, 22:25,15:13). Izabranice Zorana Tezić odbranile su titulu osvojenu pre dve godine na EP u Azerbejdžanu i Gruziji, osvojivši ukupno treće zlato za Srbiju na prevenstvima Starog kontinenta.

Srbija je šampionat završila bez ijednog poraza, a ova generacija srpskih odbojkašica igrala je finala na poslednja tri velika takmičenja: na Olimpijskim igrama (2016), Evropskom prvenstvu (2017) i Svetskom šampionatu (2018). Nove-stare šampionke posle velike borbe i mnogo preokreta savladale su domaćina, koji je imao veliku podršku sa tribina.

#Odbojka

'