AKTUELNO

Najperspektivniji kruzeraš u ovom delu Evrope zajedno sa bivšim svetskim šampionom promoter na najvećoj bokserskoj manifestaciji na planeti.

Međunarodni dan boksa, drugi po redu na Crvenom trgu u Moskvi, okupio je preko 5.000 boraca na otvorenom treningu čime je ovaj događaj ušao u Ginisovu knjigu rekorda. Deo istorije ispisane u prestonici Rusije bio je i naš najbolji bosker u kruzer kategoriji - Veljko Ražnatović (22), koji je sa bivšim svetskim šampionom Roj Džonsom bio jedan od promotera spektakla u najvećoj državi na planeti!

Iako tek na početku profi karijere, ali sa sedam pobeda u isto toliko mečeva, Srbin je zapao za oko Bokserskoj federaciji Rusije, organizatoru događaja. Pre svih primetio ga je veliki prijatelj Srbije, prvi čovek tamošnjeg boksa i načelnik obezbeđenja predsednika Vladimira Putina - general Aleksej Rubežnjoj. Usledio je poziv za mladog Ražnatovića. Logično, Veljko se odmah odazvao i učešćem na događaju ostvario jedan od snova.

- Već prvi dan na Crvenom trgu, pred toliko ljudi, osetio sam pozitivnu tremu. Biti deo takvog događaja, najvećeg u svetu kada je u pitanju boks, sigurno je nešto što prevazilazi i ono o čemu sam kao klinac maštao. Nije tajna da je moj idol Roj Džons, a tamo smo bili rame uz rame. Kontaktirao sam i sa ostalim šampionima koji su bili promoteri: Artur Abraham, Nikolaj Valujev, Dmitrij Bivol... Sve to mi daje dodatnu snagu da još jače treniram i nastavim putem kojim sam krenuo u ringu - u dahu će Veljko, koji je na licu mesta dobio ponude za mečeve do kraja godine u Americi, Nemačkoj i Rusiji, kao i za učešće na otvorenim trening kampovima sa najboljim borcima sveta.

Pored Ražnatovića srpski boks u Moskvi su predstavljali i predsednik Upravnog odbora BSS Nenad Borovčanin i Dragoljub Radović, supervizor Evropske bokserske konfederacije.

BROJKA

7 pobeda u isto toliko mečeva u profi karijeri ima Ražnatović

#Moskva

#Veljko Ražnatović

'