AKTUELNO

Povodom pojedinih natpisa da je ovo taskmičenje izgubilo licencu,m oglasili su se organizatori.

Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila, uz očekivano učešće rekordnih 8.000 trkača, saopštili su organizatori i odbacili tvrdnje da je Evropska atletika (EA) oduzela licencu maratonu.

Pojedini mediji preneli su da se Beogradski maraton ne nalaži u zvaničnom kalendaru Evropske atletske federacije, zbog dugovanja prema brojnim učesnicima.

Iz Beogradskog maratona navode da nije tačno da im je EA oduzela licencu i poručuju da održavanje manifestacije nije dovedeno u pitanje, kao i da Beogradski maraton uz saglasnost i po dogovoru sa EA rešava probleme.

Organizatori dodaju da nije nova vest da preduzeće Beogradski maraton ima zaostale finanijske obaveze, o čemu su upoznati svi kojih se te obaveze tiču, uključujući i EA.

- Finansijske obaveze preduzeća Beogradski maraton nisu obaveza Grada Beograda i želimo da istaknemo izuzetan značaj grada u sistemskom razvoju Beogradskog maratona u svim segmentima u poslednje tri godine - navodi se u saopštenju.

Ističu i da su finansijska potraživanja Beogradskog maratona višestruko veća od obaveza, kao i da je Beogradski maraton tužio svog najvećeg dužnika.

Odbacuju navode da preduzeće Beogradski maraton nije pravdalo budžetska sredstva Ministarstvu omladine i sporta, kojima je to ministarstvo godinama podržavalo maraton.

- Ali kreatori lažnih vesti imaju potrebu da manipulišu i obmanjuju domaću javnost jer ne mogu da podnesu uspehe Beogradskog maratona. Oni saopštenjem nisu uradili ništa novo, jer već godinama, skrivenim i otvorenim delovanjem, Beogradskom maratonu čine ogromnu štetu. Nažalost, na ovakav način oni čine štetu ne samo atletici, nego i sportu u Srbiji i Beogradu - navode organizatori.

N. Petričević

#Beograd

#Beogradski maraton

#Licenca

'