AKTUELNO

Slavlje na Tašmajdanu!

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale završnog turnira Svetske lige u Beogradu, pošto je večeras u četvrtfinalu pobedila Kanadu sa ubedljivih 20:5 (5:2, 6:2, 4:0, 5:1). U borbi za finale Srbija će sutra igrati protiv Australije koju je već pobedila na završnom turniru.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dušan Mandić i Filip Filipović sa po tri gola, dok su po dva postigli Strahinja Rašović, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Sava Randjelović i Miloš Ćuk. U redovima Kanade istakao se Ruel D'Souza sa četiri pogotka.

Vaterpolisti Srbije motivisano su ušli u meč pred nekoliko stotina navijača na otvorenom bazenu Sportskog centra Tašmajdan i već u prvom napadu došli do vodjstva pogotkom Pijetlovića.

Kanada je uspela da bude konkurentna do 2:2, ali u finišu prve i na početku druge cetvrtine usledila je serija Srbije od 5:0. Stečenu prednost tim Dejana Savića uvećao je do poluvremena, pa se na promenu strana otislo pri rezultatu 11:4.

Srbija je bez ikakvih problema u trećoj i četvrtoj deonici čuvala prednost, da bi na kraju trijumfovala sa velikih 15 golova razlike.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Polufinale izmedju Srbije i Australije na programu je sutra od 15.00.

U drugom polufinalu, od 16.45, sastaće se Hrvatska i Španija.

Pobednik Svetske lige izboriće plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

#vaterpolo

'