AKTUELNO

Auto-moto savez Srbije je u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta i Sportskim savezom Srbije predstavio prvu reprezentaciju Srbije u reli disciplini auto sporta.

Naša reprezentacija će po prvi put nastupati na “Rally Bulgaria”, koji se 50. jubilarni put održava u Bugarskoj, od 09. do 12. maja. Ovaj reli, ukupne dužine 628 kilometara, vozi se dva dana i izuzetno je zahtevan.

“Rally Bulgaria” boduje se za Evropski reli trofej. U jakoj konkurenciji takmičara iz regiona, našu zemlju predstavljaće Nenad Vićentić, Željko Milutinović, Goran Rabas, Luka Kotorčević i Nikola Jović.

Predsednik AMSS Dejan Stojić istakao je da je ta organizacija uložila dosta napora kako bi naša zemlja imala svog predstavnika i na auto takmičenjima, te izrazio zahvalnost svima koji su učestvovali u stvaranju reprezentacije koja će braniti boje Srbije na predstojećem reliju.

-Još pre dve godine AMSS i SAKSS formirali su reprezentaciju u kartingu i danas ta deca već uveliko osvajaju bodove. Nadam se da ćemo tim putem nastaviti i u reli disciplini, te da ćemo ovaj sport podići na još viši nivo, rekao je Stojić i najavio formiranje reprezentacije i u ostale dve discipline.

AMSS je nosilac razvoja auto sporta u zemlji, a formiranje ove reprezentacije upravo govori u prilog tome, rekao je generalni sekretar AMSS Milan Nikolić koji je istakao da je u martu ove godine zabeležen i rekordan broj učlanjenja u AMSS.

U cilju bezbednog tranzita kroz Srbiju, pružanjem pomoći na putu, svojim članovima i članovima inostranih partnerskih klubova, i svim drugim vozačima, slobodno mogu da kažem da smo u potpunosti spremni za narednu sezonu.

Ovim putem apelujem na sve vozače da brzinu prilagode propisima u predstojećim prazničnim gužvama, na gradskim i magistralnim saobraćajnicama kao i na autoputu, gde merenje srednje brzine između naplatnih rampi odlično funkcioniše, i svako prekoračenje se evidentira i sankcioniše.

Podsetio bih da, kao društveno odgovorna kompanija ove godine organizujemo jubilarno, 50. po redu, takmičenje osnovaca “Šta znaš o saobraćaju”, čime sprovodimo masovnu saobraćajnu edukaciju za osnovce vodeći računa o bezbednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

-Nastavljamo putem koji smo prethodnih pet godina trasirali zajedno sa Mirkom Butulijom i opravdavamo poverenje građana koje gradimo u svom skoro 100 godina dugom poslovanju - ponosno je istakao Nikolić. Reprezentativci Srbije izrazili su zahvalnost AMSS i SAKSS na podršci, istakavši da se nadaju da će takmičenje biti uspešno, te da će opravdati ukazano poverenje i Srbiji doneti i prvi pehar.

M.Mijatović

#AMSS

'