AKTUELNO

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić, nakon remija protiv Hrvatske (25:25), izjavio je da je bod veoma dobar, ali i priznao da mu je krivo što je propuštena šansa za pobedu.

- Ne mogu nšta da zamerim igračima, imali su ogroman motiv, pokazali smo karakter, motiv, srce... Ipak, mi i dalje imamo dozirani kvalitet, moramo da rastemo. Nerešeno protiv ovakve jedne ekipe je dobar. Samo treba da verujemo, ima mesta za napredak - rekao je Peruničić novinarima u Štark areni.

Upitan o šansama za plasman na EURO, pošto Srbija ima dva boda manje od konkurenta Švajcarske, Peruničić je odgovorio: "Da sam plasman stavio kao prioritetm verovatno 70 odsto ovih momaka ne bi bilo u reprezentaciji. Pozvao bih sve one koji su tu bili 10 godina. Ipak, ne priznajem nikom da ima veću želju od mene za pobedu".

Foto: Beta

On je zamerio mladom Lazaru Kukiću što se u poslednjem napadu nije držao njegovih uputstava.

- Jako je teško reagovati kada je vruća glava momka, momka koji sazreva. Verujem mu, možda preterujem, i smatram da može da bude klasa. Ne mogu da kazem da je nedisciplina ili namera, u tom trenutku je video šansu. Moramo da budemo mirniji.

Peruničić se još jednom dotakao činjenice da je premešteno mesto odigravanja iz hale "Aleksandar Nikolić" u Štark arenu.

Foto: Beta

- Došlo je 9.000 gledalaca, možda iz inata ili zato što je slobodan ulaz. Mirne glave moram o tome da govorim. Osvajač sam medalje i bivši reprezentativac, pričam sa lične strane, osetio sam se nepoželjnim. Voleo bih da neke stvari ne utiču na mene, ali je jače od mene - rekao je Peruničić.

Živan Pešić, strelac četiri gola, žali za pobedom.

- Meč je bio veoma jak, kvalitetan i borben. U nekoliko navrata smo imali priliku da se 'odlepimo' na tri razlike i zato mi je žao. Ipak, mi smo mlada ekipa i postoji veliki prostor za napredak - zaključio je Pešić.

Iste selekcije igraju u Zadru u nedelju u nastavku kvalifikacija za EURO.

#Nenad Peruničić

'