AKTUELNO

Šeik Hamdan bin Muhamed al Maktum, poznat kao Faza, bio je učesnik ovogodišnjih Vladinih igara koje su se održale u Dubaiju.

Faza je sin šeika Muhameda bin Rašida al Maktuma, premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladara Dubaija i njegov tim je slavio na ovogodišnjim Vladinim igrama.

On se uspehom pohvalio na društvenim mrežama i naglasio da je uspeh zagarantovan timskim radom. Tom prilikom je sa svojim timom podigao tri prsta što je izazvalo mnogo pažnje.

Fazin otac, koji ima još trinaestoro dece, imenovao ga je 2008. godine za svog prestolonaslednika. Iako je bio drugi u redu za tron, Hamdan će naslediti svog oca jer je njegov stariji brat Rašid umro u 33. godini od srčanog udara. Smatra se da je Rašid vodio buran život i da su mu droge došle glave.

Faza je pohađao kraljevsku vojnu akademiju Sandhurst, koju su završili i britanski prinčevi Villiam i Hari. Kasnije je u Londonu studirao i ekonomiju. Princ je veliki obožavatelj životinja, a kod kuće ima lavove i tigrove, ali je i apsolutni kralj Instagrama.Mnogi kažu da su njegove fotke 'perverzne' jer mu je dostupno sve ono što običnim smrtnicima nije.

#Sport

'