AKTUELNO

Nađa Higl, nekadašnja svetska prvakinja u trci na 200 metara prsno, opljačkana je proteklog vikenda, a među stvarima koje su lopovi odneli nalazi se i više od 300 medalja, osvojenih tokom uspešne karijere.

Ovu neprijatnost koju je doživela, bivša plivačica podelila je s prijateljima i fanovima na Fejsbuku.

- Olakšana za dva bicikla, dva dečja sedišta i preko 300 medalja. Hvala, dragi lopovi - napisala je ironično Nađa Higl.

Od svega što je ukradeno, sigurno je da najveću vrednost imaju odličja sa takmičenja do kojih je Higlova dolazila napornim radom i svakodnevnim odricanjima. Kao što sportisti uvek ističu - svaka medalja je važna i svaka se pamti.

Na naš poziv, Nađa nije želela da komentariše ovaj nemili događaj, ali je istakla da veruje kako medalje više nikada neće videti.

- Hvala na brizi. To je sigurno već istopljeno... Ne bih dalje komentarisala - rekla je Nađa.

Nekadašnja šampionka koja je šokirala svet zlatnom medaljom na Svetskom prvenstvu u Rimu 2009. godine, danas je supruga i majka dvoje dece, a poslednjih nekoliko godina vodi bitku sa opasnom bolesti. Nađa boluje od ulceroznog kolitisa, autoimunog oboljenja koje će je pratiti do kraja života. Ali kao i u svojoj karijeri, ova sjajna mlada žena se ne predaje i prkosi svojoj dijagnozi iz dana u dan.

Na pitanje da li je slučaj prijavila policiji, Nađa Higl nije dala odgovor. Prema informacijama koje smo dobili iz MUP-a, slučaj krađe iz doma nekadašnje svetske šampionke nije prijavljen.

#Nađa Higl

#plivač

#pljačka

'