AKTUELNO

Auto trka u slalom vožnji za šampionat Srbije održaće se u Novom Bečeju u nedelju 14. aprila sa početkom u 12:00 sati. Ovo će biti druga po redu trka u okviru šampionata koji je zvanično počeo 16. marta.

Zvaničan početak trke najaviće predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović zajedno sa predstavnicima Sportskog auto i karting saveza Srbije u amfiteatru na Tiskom keju. Plejada različitih modela automobila, njih oko stotinak, pokušaće da uspešno pređe preko svih prepreka koje će biti postavljene u samom centru grada, kaže automobilista Čeda Brkić. Radnički univerzitet u Novom Bečeju poslužiće ovoga puta kao startna pozicija odakle će krenuti sama trka, dok je plato kod Lovačkog doma označen kao cilj.

Za razliku od prethodnih slalom vožnji ova će biti specifična upravo po tome što će takmičari prolaziti kroz samo centralno jezgro Novog Bečeja, tako da će posetiocima biti prilično atraktivno da posmatraju koliko su takmičari spretni u savladavaju prepreka na putu, kao što su takozvane bove i plastične prepreke napunjene vodom. To i jeste prepoznatljivost našeg šampionata – spretnost iznad brzine, dodaje Čeda Brkić.

Foto: Printscreen YouTube/videoprodukcija1na1

Učesnici ove auto slalom trke takmičiće se u 8 različitih kategorija. Za prijavljivanje učešća u trci potrebno je samo da imate vozačku dozvolu i spretno vozilo. Mogu čak učestvovati i najmlađi vozači kojima je dovoljno da imaju samo potvrdu o položenom vozačkom ispitu. Kako kažu organizatori, najmlađi takmičar koji će ukrstiti koplja sa već uvežbanim vozačima ima samo 16 godina.

Foto: Printscreen YouTube/videoprodukcija1na1

S obzirom na to da je ova trka druga po redu u okviru Šampionata Srbije, Novi Bečej kao domaćin, ušao je u kalendar domaćina manifestacije od nacionalnog značaja. Dodela nagrada zakazana je u 18 sati u amfiteatru na Tiskom keju.

#Automobil

#NoviBečej

#Srbija

#auto-trka

#Šampion

'