AKTUELNO

Jedna od najvećih zvezda UFC Irac Konor Mekgregor saopštio je danas da je završio karijeru u takmičenjima u mešovitim borilačkim veštinama (MMA).

- Odlučio sam da se povučem iz sporta poznatog kao mešovite borilačke veštine - naveo je Mekgregor na društvenim mrežama.

Bivši šampion u pero i lakoj verziji UFC dodao je da će se "priključiti bivšim partnerima u ovom poduhvatu, koji su već u penziji", a bivšim kolegama poželeo je uspeh u takmičenju. Predsednik UFC Dejna Vajt rekao je za Asošiejted pres da Mekgregorova odluka "ima smisla".

Foto: Tanjug

- Ima novca da se povuče, a posao sa proizvodnjom viskija mu ide dobro. I ja bih se povukao da sam na njegovom mestu. On se povukao iz borbi, a ne iz posla. Posao sa viskijem će ga okupirati, a siguran sam i da ima još drugih stvari kojima će se baviti. Bilo ga je zabavno gledati. Postigao je neverovatne stvari u ovom sportu - rekao je Vajt.

Mekgregor je najpozatiji UFC borac, ali nije se borio od novembra 2016. godine, kada je pobedio Edija Alvaresa i postao prvi UFC borac koji je istovremeno držao šampionske pojaseve u dve divizije. On se 2017. godine borio protiv boksera Flojda Mejvedera, koji je zbog tog meča izašao iz penzije. To je bio najskuplji meč u istoriji boksa, a veruje se da je Irac tada zaradio 30 miliona dolara.

Foto: Tanjug

Prošlog oktobra se vratio u oktagon, a titulu u lakoj verziji izgubio je posle poraza od Habiba Nurmagomedova. Očekivalo se da će se Mekgregor boriti ove godine, a samo nekoliko sati pre nego što je objavio povlačenje, pojavio se u jednoj emisiji u Njujorku u kojoj je rekao da pregovara o mogućem meču UFC 239 u julu u Las Vegasu.

- Ne moram da se borim. Obezbedio sam se, moja porodica je obezbedjena. Dobro smo, ali želim da se borim i videćemo šta će se dogoditi - rekao je Mekgregor u emisiji kod Džimija Felona. Mekgregor je i ranije objavio povlačenje, u aprilu 2016. godine tokom sporta sa čelnicima UFC. Dva dana kasnije promenio je odluku, pa je u avgustu te godine pobedio Nejta Dijasa. Predsednik UFC rekao je da je ovoga puta Mekgregor doneo konačnu odluku.

Mekgregor je od vodoinstalatera iz Dablina postao najveća zvezda MMA. Tokom tog uspona pobedio je u 15 uzastopnih mečeva, uključujući i spektakularni nokaut u 13. sekundi protiv Žozea Alda, kojim je osvojio titulu u pero kategoriji, u decembru 2015. godine.

#Konor Mekgregor

#MMA

'