AKTUELNO

Srpski džudista Aleksandar Kukolj završio je na petom mestu na Gren slemu u Jekaterinburgu, gde je branio medalju od prošle godine, ali u tome nije uspeo najviše zahvaljujući nizu spornih sudijskih odluka.

Kukolj je za Pink rekao da nije neko ko generalno voli da komentariše suđenja i da se uvek trudio da budem umoren u svemu tome.

-Ja se prvo trudim da budem objektivan, sve što mislim, to držim za sebe, ali sada su me zvali bez ikakvog povoda da objasne neke svoje odluke, a to ne radi neko ko je nevin - rekao je Kukolj.

-U džudou su tri kazne diskvalifikacija, posle minut i po protivnik iz Holandije je već dobio dve i treću kaznu je još dobio posle pola minuta, međutim kontrola je poništila tu treću, a onda je borba trajala još tri minuta gde je protivnik bio inferiorniji nego u prethodna dva minuta kada je dobio tri kazne i oni su imali kočnicu da mu daju treću kaznu - objasnio je Kukolj.

Kako je rekao razgovarao je sa komentatorom koji je jako cenjen u svetu džudoa i slaže se da je bilo propusta u suđenju.

Podsetimo, glavni sudija meča je treću kaznu dosudio holandskom borcu, ali su kontrolori suđenja kaznu poništili zbog čega je borba nastavljena dalje. U nastavku borbe, po mišljenjima stručnjaka, bilo je još bar tri osnova za davanje treće kazne holandskom borcu (neaktivnost, lažni napadi, izbegavanje borbe) što bi direktno donelo Kukolju pobedu.

Iz nekog razloga sudije su odlučile da ne deluju i pustile borbu da traje što je izazvalo burne reakcije gledalaca. Po isteku prvog minuta zlatnog boda Kukolju je na delić sekunde pala koncetracija, što je Holanđanin iskoristio.

#Aleksandar Kukolj

#Džudo

'