AKTUELNO

U Jagodini je danas održano merenje takmičara i konferencija za novinare povodom kik boks i boks spektakla koji je na programu u subotu, 9. marta, sa početkom u 17 časova u sportskoj hali JASSA u Jagodini.

Kik bokser Palminih tigrova i reprezentativac Srbije, Aleksandar Konovalov, po treći put brani titulu profesionalnog prvaka sveta u kategoriji do 64,500 kg u disciplini lou kik. Izazivač je Ionut Atodiresei iz Rumunije. „Prvi put sam u Srbiji. Boksovao sam u mnogim zemljama, ali prvi put u vašoj. Znam Konovalova, gledao sam njegove mečeve. On je tvrd borac kao što sam i ja. Poneću svetski profesionalni pojas u Rumuniju“ , rekao je izazivač iz Rumunije.

Foto: Pink.rs

- Tako su mnogi govorili pre meča kao moj sutrašnji protivnik. Onaj prvi koji je rekao da će poneti pojas kući završio je u trećoj rundi, a Portugalac je prošle godine, nakon što se malo nepsortski poneo i zamahnuo glavom ka meni na konferenciji za novinare, pao u prvoj rundi. Pojas ostaje u Jagodini - kategoričan je Konovalov.

Rumun Atodiresei, koji je 13 godina stariji od Konovalova, u profi karijeri ima 62 meča, 51 pobedu, kod kojih 12 nokautom i 11 poraza. Aleksandar Konovalov ima do sada 47 profi mečeva, 46 pobeda, od čega 27 nokautom i jedan poraz. Treba reći da Konovalov u amaterskom kik boksu ima 176 mečeva, 171 pobedu od kojih 124 nokautom i 5 poraza.

Pre tog meča publika će imati prilike da vidi i meč u profesionalnom boksu u kruzer kategoriji, 90,700kg, u kome će rukavice ukrstiti Veljko Ražnatović, koji do sada u profi karijeri ima 5 mečeva i svih 5 pobeda, od kojih dve nokautom i Francuz Issossa Mondo, koji je punih 17 godina stariji od Ražnatovića i u profi karijeri ima 25 mečeva, 11 pobeda i 14 poraza.

Foto: Pink.rs

- Jako se radujem sutrašnjem meču, jer je to novi izazov za mene i novi stepenik koji moram da pređem. Francuz Mondo je do sada najbolji protivnik sa kojim sam se suočio u ringu. Dva puta se borio za svetsku titulu i oba puta izgubio. Ima dosta mečeva u karijeri sa 6, 8 i 10 rundi. Veoma je iskusan i defintivno neće bit lako. Ja sam spreman za meč i obećavam publici da ću dati sve od sebe da ovaj meč završim kao i prethodna dva u Jagodini – nokautom - reako je Ražnatović.

- I ja sam prvi put u Srbiji. Srećan sam što sam došao u vašu zemlju i što ću imati prilike da se pokažem vašoj publici. Obećavam dobru borbu - rekao je francuski bokser.

Svemu ovome prethodiće četiri uvodne borbe u kojima će rukavice ukrstiti kik bokseri Palminih tigrova i reprezentativci Vojvodine.

#Jagodina

#Kik boks

'