AKTUELNO

Aktuelna šampionka Evrope Ivana Španović osvojila je zlatna medalju na dvoranskom prvenstvu Evrope u Glazgovu.

Ivana Španović ispisala je nove stranice atletske istorije na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Glazgovu. Ivana je osvojila titulu evropske šampionke po treći put, za redom i tako se izjednačila sa Heike Drechsler koja je to uspela da uradi u periodu od 1986 do 1988 godine, još kada su se prvenstva organizovala svake zime.

Ivana je u Glazgovu trijumfovala sa skokom 6,99 metara što je njen najbolji skok sezone, a izvela ga je u petoj seriji. Inače, ona je već u prvoj skočila 6,90 metara i najavila napad na zlato, ali je Beloruskinja Nastasija Mirončuk takođe u prvoj seriji skočila 6,93 metra i vodila je sve do pete serije. A onda je naša atletičarka pokazala klasu.

Srebrnu medalju osvojila je Beloruskinja Mirončuk sa 6,93 metra, a bronzanu Ukrajinka Marina Romančuk sa 6,84 metra Ostali skokovi Španovićeve bili su 6,72 u drugoj seriji, 6,80 metara u trećoj i 6,78 metara u četvrtoj seriji. U Poslednjoj seriji nije ni skakala jer je Beloruskinja skočila manje.

Podsetimo, najbolji rezultat u dvorani, Ivana Španović ostvarila je u Beogradu na Evropskom dvoranskom prvenstvu koje je održano prošle godine, kada je skočila sjajnih 7.24 metara, i tako postala treća najbolja daljašica svih vremena, a druga sa najdužim skokom u dvorani.

#Ivana Španović

'